Elazığ’da 87 işçi koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Elazığ’da 87 işçi koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
TOKİ’nin Elazığ Meryem Dağı mevkiinde yapımı devam eden deprem konutları şantiyesinde çalışan 5 işçide koronavirüs saptandı. Aynı çalışma ortamı ve aynı yatakhaneyi paylaştıkları arkadaşları hastaneye kaldırılmasına...

TOKİ’nin Elazığ Meryem Dağı mevkiinde yapımı devam eden deprem konutları şantiyesinde çalışan 5 işçide koronavirüs saptandı. Aynı çalışma ortamı ve aynı yatakhaneyi paylaştıkları arkadaşları hastaneye kaldırılmasına karşın önlem almadan çalıştırılmaya devam edildiklerini iddia eden işçiler, “Bin kişi aynı anda hiçbir koruyucu önlem alınmadan, sosyal mesafe kurallarına uyulmadan çalıştırılıyoruz. Tedirginiz” ifadelerini kullandı.

Önceki gün 87 kişinin koronavirüs tanısıyla hastaneye kaldırıldığını belirten bir işçi, “Hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyoruz. Karantina yok. Aslında hastaneye kaldırılan arkadaşlarımız bir süredir şantiyede karantinadaydı. Ancak durumları fenalaşınca doktorlar geldi. Son ana kadar hasta olan işçileri bizden ve herkesten gizlediler” diyerek tepkisini dile getirdi.