Elbette HDP’yi ziyaret edeceğim

Elbette HDP’yi ziyaret edeceğim
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’yi ziyaret edip etmeyeceği yönündeki tartışmalara noktayı koydu. Halktv.com.tr yazarı Fikret Bila’ya açıklama yapan Kılıçdaroğlu,...

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’yi ziyaret edip etmeyeceği yönündeki tartışmalara noktayı koydu. Halktv.com.tr yazarı Fikret Bila’ya açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis’te HDP’li Başkan Vekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz,” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçimden sonra cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacakları tarihe kadar görevlerinden ayrılmaları için hukuki bir zorunluluk olmadığına işaret etti. Kılıçdaroğlu, “Seçime kadar kampanya boyunca birlikte çalışacağız,” dedi.