Elektriği ve suyu kesilen Fetihtepeliler, banyo yapmak için İBB’nin spor kompleksine gitti

Elektriği ve suyu kesilen Fetihtepeliler, banyo yapmak için İBB’nin spor kompleksine gitti
İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüme karşı çıkan ve dönüşüm için imza vermeyen mahallenin elektrik ve suyu polis zoruyla kesilince, mahalleli İBB’nin Cemal Kamacı Spor Kompleksi’nde...

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüme karşı çıkan ve dönüşüm için imza vermeyen mahallenin elektrik ve suyu polis zoruyla kesilince, mahalleli İBB’nin Cemal Kamacı Spor Kompleksi’nde banyo yapmaya gitti.

Gazeteci Hayri Tunç, elektrik ve suyu zorla kesilen Fetihtepelilerin İBB’nin Cemal Kamacı Spor Kompleksi’nde banyo sırası beklediği anların fotoğrafını paylaştı.

Tunç, “Bu gördüğünüz görüntü 2022 İstanbul’unda Okmeydanı’ndan… Fetihtepe’de elektrikleri ve suları Beyoğlu Belediyesi tarafından kesilen halk, İBB’nin Cemal Kamacı Spor Kompleksinde banyo sırası bekliyor. Bu fotoyu unutmayın halkın barınma hakkı elinden alınıyor” dedi.

Tunç, “Fetihtepe’de halkın elektriğini, suyunu, doğal gazını kesen ve hasta olan evlerde kesim yapmadık diyen Beyoğlu Belediyesi, bir çalışanını mahalleye gönderip, içinde hasta olan, kesim yapılan evleri tespit edip, hasta ve tüp yardımı için bilgi topluyor. Bu arada unutmayalım; Mahallede bu süreçte iki cenaze çıktı” ifadesini kullandı.