Elinizi yargıdan derhal çekin

Elinizi yargıdan derhal çekin
Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Mecidiyeköy-Yıldız istasyonlarının açılışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapıldı.İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında verilen hapis ve siyasi yasak kararını...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Mecidiyeköy-Yıldız istasyonlarının açılışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında verilen hapis ve siyasi yasak kararını hatırlatarak iktidara seslendi.

İmamoğlu, “Elinizi yargıdan derhal çekin. Yargıyı bağımsız bırakın. Derdinizi sandıkta halledecek kadar cesaretiniz varsa çıkın sandıkta mücadelenizi verin” dedi.
İmamoğlu şunları söyledi:
“Benim görevimin bitimine 14 ay gibi bir zaman dilimi kaldı. Şunu görüyorlar yerel seçimlerden önce İBB’nin yönetimini ele geçiremezlerse İstanbullunun bir daha o görevi onlara vermeyeceğini bugünden görüyorlar. Onun için sandıkta yenemeyecekleri bu anlayışı bu süreci başka türlü nasıl alt ederiz, nasıl ortadan kaldırırız bakış açısıyla hareket ediyorlar. Ben bu kötü uygulamaları yapanları bir kez daha uyarıyorum, sonucu belli bir yolda yaptığınız bu yanlışlarla bir çıkmaz sokağa girmek üzeresiniz. Mertlikten yiğitlikten nasibini almamış bu yöntemleri derhal bırakmalısınız. Elinizi yargıdan derhal çekin. Yargıyı bağımsız bırakın. Derdinizi sandıkta halledecek kadar cesaretiniz varsa çıkın sandıkta mücadelenizi verin, hukuksuz davranışlarla değil.”