Elleri kaldırırlar indirirler

Elleri kaldırırlar indirirler
“Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması” talebiyle hazırlanan 33 fezleke TBMM Başkanlığı’na sunuldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “ 33 fezleke Meclis’e ulaştı, içinde HDP’li milletvekilleri de var” dedi.Cumhurbaşkanı...

“Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması” talebiyle hazırlanan 33 fezleke TBMM Başkanlığı’na sunuldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “ 33 fezleke Meclis’e ulaştı, içinde HDP’li milletvekilleri de var” dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da AKP Meclis Grup Toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Süreç neyse bu süreç aynen işleyecektir. Bu konular Meclis’e gelir, Meclis Komisyonları müzakerelerini yapar. Genel Kurul’da da eller hemen iner kalkar” diye konuştu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu geçen hafta, 6-8 Ekim 2014’teki Kobani Olayları ile ilgili HDP’li 9 milletvekili hakkındaki fezlekeleri Adalet Bakanlığı’na göndermişti.
33 fezleke içinde, Kobani olaylarıyla ilgili hazırlanan fezlekeler de var. Son gelen dosyalarla birlikte Meclis’te 1300’ün üzerinde dokunulmazlık fezlekesi bulunuyor.
TBMM’ye iletilen 33 fezlekeden 28’inin HDP milletvekilleri hakkında olduğu ortaya çıktı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Garo Paylan, Ayşe Acar Başaran, Pero Dundar, Berdan Öztürk ile Sezai Temelli’nin ikişer fezlekesi bulunuyor.