ELMALI’DA GÜREŞ COŞKUSU

ELMALI’DA GÜREŞ COŞKUSU
Kırkpınar’dan daha eski olduğu belirtilen ve 1352’den beri namlı pehlivanların kispet giydiği “Türk’ün ilk er meydanı” Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, bu yıl 2-4 Eylül’de yapılacak.“Türk’ün ilk er meydanı”...

Kırkpınar’dan daha eski olduğu belirtilen ve 1352’den beri namlı pehlivanların kispet giydiği “Türk’ün ilk er meydanı” Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, bu yıl 2-4 Eylül’de yapılacak.

“Türk’ün ilk er meydanı” olarak adlandırılan ve Kırkpınar’dan daha eski olduğu belirtilen “670. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri”ni güreş severler heyecanla bekliyor.

Bazı tarihi kaynaklara göre ilk Alperenlerin bölgeye yerleşmesiyle Türk ve Müslümanların çoğalıp kök saldığı Antalya’nın Elmalı ilçesi, ata sporu güreşin ilk müsabakalarının yapıldığı yer olarak da kayıtlarda yer alıyor.

Namlı pehlivanların 1352’den beri kispet giydiği Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, bu yıl 670’inci kez, pehlivanlara ev sahipliği yapacak. Kırkpınar’dan 9 yıl daha eski Elmalı Yağlı Güreşleri, 2-4 Eylül’de 15 bin kişilik Recep Gürbüz Stadı’nda yapılacak.

Güreş severlerin heyecanla beklediği organizasyonda, Kırkpınar’ın son başpehlivanı Cengizhan Şimşek, Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz, Kırkpınar ve Elmalı başpehlivanı İsmail Balaban, Orhan Okulu ve Mehmet Yeşil Yeşil başta olmak üzere 80 başpehlivan ile yaklaşık 2 bin sporcu er meydanında olacak.