Elon Musk çip için tarih verdi

Elon Musk çip için tarih verdi
Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un ardından dünyanın en zengin ikinci insanı olan SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile bir kez daha gündemde. İnsan ve bilgisayar arasında doğrudan...

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un ardından dünyanın en zengin ikinci insanı olan SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile bir kez daha gündemde. İnsan ve bilgisayar arasında doğrudan bağlantı kuracak Neuralink çipi hakkında açıklamalarda bulunan Musk, insanlı deneyler için tarih verdi.
Konu ile ilgili bir Twitter kullanıcısının sorusunu yanıtlayan Musk, “Neuralink, implant güvenliğini sağlamak çok sıkı çalışıyor ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi ile yakın iletişim içerisindeler. İşler iyi giderse, bu yılın sonlarında ilk insan deneylerine başlayabiliriz” ifadelerini kullandı.
ÇİP MADENİ PARA BÜYÜKLÜĞÜNDE
Elon Musk’ın geçen yıl tanıttığı ve kulağın arkasına implant edilen ‘Link’ adlı çip, bir madeni para büyüklüğünde. Musk, beyin implantının, hafıza kaybına depresyona ve görme engeline kadar çeşitli nörolojik sorunları ve omurga yaralanmalarını çözebileceğini iddia etmişti.