Elvan’ın yerine göz kırptı

Elvan’ın yerine göz kırptı
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin gözü, gözden düşen Bakan Lütfi Elvan’ın yerinde bir süredir. Gelecek lideri Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’ın Elvan’ın yerine bakan bulamadığını, teklif götürdüğü...

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin gözü, gözden düşen Bakan Lütfi Elvan’ın yerinde bir süredir.

Gelecek lideri Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’ın Elvan’ın yerine bakan bulamadığını, teklif götürdüğü kişilerin kabul etmediği duyumunu aktarmıştı. Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a yakın bir isim olan Nebati dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ekonomi İşleri Birimi’nce İstanbul’un 39 ilçesinde düzenlenen “Ekonomi Buluşmaları” toplantısında konuştu.

Nebati, “Kıyafetlerimiz, yemeniz, içmeniz aynı mı? Bugün kimse ben 20 yıl öncesiyle aynı yaşıyorum demiyor. Standartları oradan şuraya getirdik ve kimsenin başına da kakmıyoruz” sözleriyle övündü.

Sonra da art arda zamların yaşandığı, kurların zirveden zirveye uçtuğu bugünlere dair şunları söyledi:
“Enflasyon sadece Türkiye özelinde değil dünya genelinde bir sorun. Biz bunun üzerine kararlılıkla gideceğiz. Önümüzdeki yıl emtia fiyatlarının gevşemesi, nakliye fiyatlarının düşmesi ve alınacak olan tedbirlerle enflasyonu mutlak surette iyi bir noktaya getireceğiz.

Türkiye Covid-19 salgını döneminde aldığı tedbirlerle pek çok ülkeye kıyasla pozitif ayrıştı. IMF kaynaklarına göre, 2005 yılında Türkiye satın alma gücü paritesine göre dünyada 17’nci sıradayken, 2021’de 11’inci büyük ekonomi konumuna geldi. (Oysa Türkiye döviz kurlarındaki tarihi rekorlar sonrasında GSYH ile G-20 ülkeleri arasındaki yerini kaybetti, daha gerilere düştü.)

Türkiye salgınının en zorlu günlerinde bile pek çok ülkeye kıyasla ekonomik anlamda da çok üstün bir performans sergiledi. Faiz baskısını azaltacak tedbirler aldık ve faiz baskısının azalmasıyla beraber attığımız her adımla güçlenerek yolumuza devam edeceğiz.

Biz yeni bir şey söylüyoruz. Bu yeni söylediğimiz şeyin de bir altyapısı var, karşılığı var. Fabrikalar çarklarını döndürüyor, işler yolunda devam ediyor. Döviz fiyatları yükseldi, bunun elbette ki bir etkisi olacaktır. Ama biz bu etkileri giderecek her türlü tedbiri alıyoruz.

Bankacılık sektörü de güçlü yapısını koruyor. Kamu maliyesi de çok güçlü."