ELVEDA KATAR

ELVEDA KATAR
A Milli Takımımız, 2022 Dünya Kupası Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz'e 3-1 mağlup oldu ve Dünya Kupası'na katılma hakkını kaybetti. Otavio ve Jota'nın golleriyle 2-0 geriye düşen ay-yıldızlılar, Burak Yılmaz'ın...

A Milli Takımımız, 2022 Dünya Kupası Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz'e 3-1 mağlup oldu ve Dünya Kupası'na katılma hakkını kaybetti. Otavio ve Jota'nın golleriyle 2-0 geriye düşen ay-yıldızlılar, Burak Yılmaz'ın golüyle umutlansa da 85. dakikada yine Burak Yılmaz'ın kaçırdığı penaltıyla Katar biletini kaptırdı.

Dakikalar 15'i gösterirken direkten dönen şutu iyi takip eden Otavio skoru 1-0'a getirdi. Dakikalar 42'yi gösterirken sağ kanattan açılan ortaya arka direkte yükselen Diogo Jota, yakın köşeye yaptığı kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı ve Portekiz ilk 45 dakikayı 2-0 önde tamamladı.

Milli Takımımız 66. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle umutlandı. Organize gelişen atakta Cengiz'in pasında ceza sahasında topla buluşan tecrübeli futbolcu farkı 1'e indiren golü kaydetti.

84. dakikada Enes Ünal'ın yerde kalması sonrası hakem VAR'da pozisyonu inceledi ve beyaz noktayı gösterdi. 85'te topun başına geçen Burak Yılmaz penaltı vuruşunda topu dışarı gönderdi ve önemli bir fırsattan yararlanamadık. Ay-yıldızlılar kalan dakikalarda gol ararken boşluk bulan Portekiz, 90+4'te Matheus Nunes ile skoru 3-1'e getirdi. Mücadeleyi 3-1 kazanan Portekiz, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off finaline yükselmeye hak kazandı. Milli Takımımız ise 2022 Dünya Kupası'na katılma hakkını kaybetti.