‘Emeğimizi kullanmalarına itiraz ediyoruz’

‘Emeğimizi kullanmalarına itiraz ediyoruz’
İstanbul Sarıyer’de bulunan Hamidiye Etfal Hastanesi’nin karantina servisinde görevli bir sağlık çalışanı, yeni bir kararla çalışan sayısının azaltıldığını ve bunun gerekçesinin çalışanlara fazla mesai ödemesi yapmamak...

İstanbul Sarıyer’de bulunan Hamidiye Etfal Hastanesi’nin karantina servisinde görevli bir sağlık çalışanı, yeni bir kararla çalışan sayısının azaltıldığını ve bunun gerekçesinin çalışanlara fazla mesai ödemesi yapmamak olduğunu söyledi. 12 odalı bir karantina servisinde görev yapan sağlıkçı, “Daha önce gece nöbetinde üçer kişi çalışıyorduk. Sorumlu hemşirelere sözlü olarak aktarılan yeni bir kararla gece nöbetinde çalışan sayısını ikiye indirdiler. Bizler önce bunun iyi niyetli olduğunu düşündük. Ancak anladık ki bayram nedeniyle fazla mesai ödemesi yapmamak için gece elemanlarını birer kişi düşürüp iş yükünü artırdılar” dedi.
“İNSANİ DEĞİL”
Koronayla mücadeleye gönüllü olarak katıldığını ifade eden sağlıkçı, “İki kişinin çalışması insani değil, çok yoruluyoruz. Hastalar en ufak bir istekte bulunduğunda komple giyinerek işlem yapıyoruz ve ardından soyunup, temizleniyoruz. Ve bu suyunun kapağını açamayan hastalar için bile geçerli oluyor” ifadelerini kullandı. Uygulanacak yeni karara tepkili olan sağlıkçı, “Devlette para yok densin, biz zaten gönüllü çalışırız. Ama var olan parayı fırsata çevirip, bizim emeğimizi kendi fırsatları için kullanmalarına itiraz ediyoruz” diye konuştu.