Emek ve Özgürlük İttifakı İzmir’de bir araya geldi

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 4, 2022 / 01:18

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, İzmir halk buluşmasını “Şimdi emek ve özgürlük zamanı” sloganıyla Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

İSTİSMARA DUR DEMEK İÇİN VARIZ

İlk olarak söz alan TİP Parti Sözcüsü Sera Kadıgil:

“İsmail Ağa Cemaati’ne bağlı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı 6 yaşındayken, 29 yaşında biriyle evlendirilmiş. Bu bir çocuk istismarıdır. Bir tutuklu yok dosyada.

6 yaşındaki bir çocuk tecavüzcüye eş ediliyor. Bizlere reva gördükleri düzen bu. Bu ülkede çocuklara, kadınlara görülen reva budur. Biz niye varız? Adaleti sağlamak ve istismarı yargılamak için varız”

İLK İŞ İKTİDARI GÖNDERMEK

EHP Merkez Komite Üyesi Özge Akman ittifakın ekonomik krize karşı çözümlerini anlatarak, halktan yana bütçe ile mevcut sorunların çözülebileceğini aktardı, “İlk işimiz bu iktidarı göndermek olacak” dedi.

BU İKTİDAR KRİZİ ÇÖZEMEZ

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ise “İşçilerin kanı canı pahasını verdiği emeği görmeyen bir iktidar ekonomi krizi çözemez” dedi.

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç da “Bu ülke 2023’de bir karar verecek. Bu iktidar değişecek mi? Yoksa devam mı edecek? Ona karar verilecek. Cumhur ve millet ittifakına karşı çıkan bir yerden Türkiye’nin tüm sorunlarını çözmek için yola çıktık. Çözme iradesine sahibiz. 2 bloğa karşı 3’ncü yol ile alternatifiz” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top