Emek ve Özgürlük, Millet’ten yana

Emek ve Özgürlük, Millet’ten yana
TBMM’deki üçüncü büyük siyasi parti olan ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde kilit parti konumunda bulunan HDP’nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı...

TBMM’deki üçüncü büyük siyasi parti olan ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde kilit parti konumunda bulunan HDP’nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı aldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın açıkladığı ortak deklarasyonda, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde, tek adam yönetimine karşı tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz,” denildi. Kimin destekleneceği konusunda net bir ifade kullanılmadı ancak ittifakın aday çıkarmama kararı, Millet İttifakı’nın ortak adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olarak yorumlanıyor.

İKTİDAR BUGÜNÜ ÇALDI, YARINI TEHDİT EDİYOR
Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri HDP’nin yanı sıra Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) temsilcileri katıldı. Ortak deklarasyonu HDP Eş Genel Başkanı Buldan okudu. Deklarasyonda, Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birine gidildiği anımsatılarak, “AKP-MHP iktidarı, toplumun bugününü çalmıştır ve yarınını da tehdit etmektedir,” görüşüne yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülke ve toplum olarak 15 Mayıs sabahına umutla uyanacağız. Demokratik değişimi gerçekleştirecek güçlerin parlamentoda çoğunluğu kazandığı, Kürt sorununda demokratik ve barışçı bir çözüm için Meclis’in asli bir irade olarak görüldüğü, tüm muhatapların şeffaf bir diyalog ekseninde özgür bir tartışma yürütebildiği, yurttaşların eşit, özgür ve barış içinde bir geleceği kuracağı günler bütün vicdan sahibi insanlarımızın özlem ve talebidir.

Ülkede demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin, toplumsal adaletin gerçekleşmesi için yoksulluğa, yolsuzluğa, talana ve ranta dayalı bir yönetimi sürdürmüş olan bu iktidardan, büyük tahribatın sorumlularından hesap sorma konusunda kararlıyız.”