Emekli Amiraller: ‘Zaman ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi’

Son Güncellenme Tarihi: Mart 15, 2022 / 09:57

Kamuoyunda “Montrö Bildirisi” ya da “Emekli Amiraller Bildirisi” olarak bilinen açıklamayı yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 103 emekli amiralin arasında yer alan emekli Koramiral Atilla Kıyat, emekli Tuğamiral İbrahim Akın ve emekli Koramiral Kadir Sağdıç İstanbul’da ifade verdi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin Türkiye için hayati önemine değindikleri açıklama üzerine 103 emekli amirale “Anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma” suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Mahkemeye sunduğu yazılı savunmayı okuyan Sağdıç, amirallerin anayasal hakları çerçevesinde paylaştıkları duyurunun suç unsuru olabilecek bir bildiriye dönüştürülmeye çalışıldığını, buna ilişkin açılan davanın hukuken içinin boş olduğunu savundu.

Emekli koramiral Kıyat duruşmanın ardından yaptığı açıklamada duyuruyu geçen yıl Ukrayna-Rusya krizinin yaşandığı dönemde yaptıklarını hatırlatarak “Zaman ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. O günlerde Montrö duyurusu nedeniyle bize etmedikleri hakaretleri bırakmayanlar, bugün Montrö ile yatıp Montrö ile kalkıyorlar” dedi.

Duruşma sonrasında konuşan İbrahim Akın ise, “Bize atılan suçu kabul etmiyoruz. Bu duyuruda verilen iki konu da, Montrö konusu da muvazzaf bir amiralin kendi resmi arabasıyla bir tarikat evinde fotoğraf vermesi mevzusu da her ikisi de mesleğimizi ilgilendiren bir konudur. Dolayısıyla amiraller tarafından mesleki gereklilikle böyle bir duyuru yapılmıştır” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top