Emekliye +1 kuruş yok ama yabancıya konut satan emlakçıya milyonluk destek var

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 22, 2022 / 07:23

Emeklilere bayram ikramiyesinde artışı “Enflasyonu körükler” diye çok gören, asgari ücretin yılbaşında net yüzde 38 artmasına rağmen üç ayda açlık sınırının altında kalmasına rağmen “ara zammın gündemlerinde olmadığı”nı açıklayan Cumhur İttifakı iktidarı, kur korumalı mevduatlara garantiden sonra yabancılara konut satan emlakçılara da kesenin ağzını açtı.

Eski TÜİK Başkanı Aydemir, dün Resmi Gazete’de yayımlanan ‘gayrimenkul hizmetlerine yönelik tanımlar ve destek unsurları’ bölümüyle ilgili önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. Aydemir, “Ülkemizdeki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satsınlar diye Ticaret Bakanlığı emlakçılara inanılmaz destekler verecek” dedi. Aydemir’in açıklamaları şöyle:

“Diyelim bir emlakçısınız ve Fas’a gidip ülkemizde daire alacak Faslı arıyorsunuz. Bu amaçla Fas’a bir emlakçı dükkânı açtınız. Devletimizden bu dükkânın kirası için yılda 3,6 milyon TL alabileceksiniz. Fas TV’lerine, billboard’lara reklam verdiniz, broşürler yaptınız. Devletimiz bu giderleriniz için yılda 1,8 milyon TL verip sizi rahatlatacak. Ya da Türkiye’den 5-6 emlakçı toplandınız Fas’a on günlüğüne ülkemizin gayrimenkullerini pazarlamaya gittiniz. Uçak biletiniz, oteliniz, Fas’taki transfer harcamalarınız…. Hepsini devletimiz 1 milyon liraya kadar karşılıyor.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top