EMEL’İMİZİ KAYBETTİK

EMEL’İMİZİ KAYBETTİK
Cumhuriyet Halk Partisi’nde önceki dönem İletişim, Tanıtım, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan, gazeteci Emel Yıldırım, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Birçok siyasetçi ve gazeteci,...

Cumhuriyet Halk Partisi’nde önceki dönem İletişim, Tanıtım, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan, gazeteci Emel Yıldırım, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Birçok siyasetçi ve gazeteci, 62 yaşındaki Yıldırım’ın vefatının ardından taziye mesajı paylaştı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter’da Yıldırım’la olan bir fotoğrafını paylaşarak “Sevgili ablam Emel Yıldırım’ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim” dedi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de “Emel Yıldırım’ın erken ve ani vefatından dolayı çok üzgünüm” mesajını paylaştı.

Sanatçı Ferhat Tunç, “Güne üzücü bir ölüm haberiyle başlamak! Genç yaşta hakka yürüyen Emel Yıldırım’ın devri daim, yıldızlar yoldaşı olsun”, gazeteci Fikret Bilâ ise “Sevgili meslektaşımız Emel Yıldırım’ı genç yaşta kaybetmiş olmamıza inanamıyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

KARŞIYAKA MEZARLIĞI’NA DEFNEDİLECEK
Emel Yıldırım’ın cenazesi bugün Karşıyaka’daki Ahmet Efendi Camisi’nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.

ÖMÜR BOYU MÜCADELE...

1959 yılında Aydın’da doğan Yıldırım, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu’ndan 1980 yılında mezun oldu. 1986 yılına kadar Başbakanlık Basın Merkezi’nde iç haberler sorumlusu olarak görev yaptı. Anadolu Ajansı’nda muhabir, ATV’de “Son Durak” haber programında program yapımcısı, kurucu kadrosunda yer aldığı CNN Türk’te 10 yıl boyunca Ankara Temsilci Yardımcısı olarak çalıştı. Gazetecilik kariyerine ek olarak, 1989, 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde SHP ve CHP’nin medya ve propaganda çalışmalarını yürüttü. 1989 – 1995 yılları arasında Çankaya Belediyesi’nde basın danışmanı olarak çalıştı. Bir yıl Norveç’te, bir yıl da Amerika’da yaşadı. 18 Aralık 2010’da yapılan CHP 15. Olağanüstü Kurultayı’ndan 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’ne kadar CHP’nin Seçim ve Propaganda Koordinasyon Komitesi’nde görev aldı.

CHP’nin 2012’deki 34. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi Üyesi seçildi. 2014’te İletişim Tanıtım Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) görev aldı. Profesyonel meslek hayatı ve siyasi kariyerinin yanı sıra, 2010 yılında, yazdığı bir öykü ile Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği uzun metraj sinema filmi senaryo yarışmasını kazanarak ödül aldı.