Emmy’nin de kraliçesi Elizabeth

Emmy’nin de kraliçesi Elizabeth
ABD’de “Televizyonun Oscarları” olarak nitelendirilen 2021 Emmy Ödülleri, Los Angeles’taki Live’s Event Deck’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in hayatını anlatın The Crown dizisi...

ABD’de “Televizyonun Oscarları” olarak nitelendirilen 2021 Emmy Ödülleri, Los Angeles’taki Live’s Event Deck’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in hayatını anlatın The Crown dizisi 5 ödülle gecenin de kraliçesi oldu.
Koronavirüsü sebebiyle geçen yıl sönük bir şekilde geçen Emmy Ödülleri’ne çok sayıda ünlü sanatçının katılması gündem olurken drama ve komedi dallarında sürpriz olmadı. The Crown, en iyi drama dalında yapım ödülünü kazanırken, Jason Sudeikis’in yer aldığı Ted Lasso ise ilk sezonunda en iyi komedi dalında ödül kazandı.
Drama dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü The Crown dizisinde Prens Charles’ı canlandıran Josh O’Connor, en iyi kadın oyuncu ödülünü ise Kraliçe Elizabeth’i canlandıran Olivia Colman aldı. Dizide Prens Philip’i canlandıran Tobias Menzies, drama dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü evine götürürken, Margaret Thatcher’ı canlandıran Gillian Anderson da en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu.
Geçen yıl yayınlanan ve dünya genelinde satranç seti satışlarının artmasına sebep olan The Queen’s Gambit ise Üstün Mini Dizi ödülünün yanı sıra Antolojide Üstün Yönetmen ödülünün de sahibi oldu.
Ted Lasso’nun yıldızı Sudeikis komedi dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanırken Hacks dizisinin 70 yaşındaki yıldızı Jean Smart da komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu.