Emniyet müdürü deprem yardımlarını çalıp evine götürdü

Son Güncellenme Tarihi: Mart 6, 2023 / 11:44

Deprem bölgesine gönderilen bir emniyet müdürünün, görev yerine dönerken yardım malzemelerini çaldığı ortaya çıktı. Yardım malzemelerini kendi evine götüren emniyet müdürü gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık ise karara itiraz etti.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre; Maraş merkezli depremlerin ardından bölgeye birçok güvenlik görevlisi yardım organizasyonları ve güvenliğin sağlanması amacıyla görevlendirildi. Tekirdağ, Çevik Kuvvet Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yadigar I. da bu kapsamda Gaziantep’in İslahiye ilçesinde görevlendirildi. Yadigar I., 26 Şubat’ta görevinin sona ermesi sonrası resmi otobüsle Tekirdağ’a döndü. Ancak otobüsle depremzedeler için hazırlanan birçok yardım malzemesini de Tekirdağ’a getirdiği tespit edildi.

YARDIM MALZEMELERİ EVİNDEN ÇIKTI
İhbar üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavclığı’nın talimatıyla emniyet müdürü gözaltına alındı. Yadigar I’nın evinde yapılan aramada; 1 Jeneratör, 2 Büyük Çadır, 5 Siyah Renkli Ara ve Bağlantı Kablosu, 9 Şişme Yatak, 5 Uyku Tulumu, 5 Seyahat Çantası, 7 Bere, 2 Bot, 2 Yağmurluk Kaban, 5 Yağmurluk Üstü, 1 Yağmurluk Altı, 4 Küçük Çadır, 15 kilo Köpek Maması, 3 elektrikli Isıtıcı ele geçirildi.

ADLİ KONTROLLE BIRAKILDI, SAVCILIK İTİRAZ ETTİ
Gözaltına alınan Emniyet Müdürü Yadigar I. adliye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından da “hırsızlık” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ancak; hakimlik emniyet müdürünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcılık bu karara itiraz etti.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ: AÇIĞA ALINDI OLAY YAKİNEN TAKİP EDİLMEKTE
Tekirdağ Valiliği’nden de konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “İlgili personel hakkında idari soruşturma başlatılmış ve işten el çektirilerek açığa alınmıştır” denildi. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca adli kontrolle serbest bırakılma kararına itiraz edildiği kaydedilen açıklamada, “Olay, Valiliğimiz ve Emniyetimiz tarafından yakinen takip edilmektedir” ifadesi yer aldı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞMIŞ
Bu arada Yadigar I.’nın deprem bölgesinden aldığı 2 kuşun kafes içinde fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, ‘Deprem ve zede kuşlarım’ yazdığı görüldü.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top