Emniyetten 'koronavirüs tutanağı' açıklaması: Usul eksikliği yapılmıştır

Emniyetten 'koronavirüs tutanağı' açıklaması: Usul eksikliği yapılmıştır
Emniyet Genel Müdürlüğü, koronavirüs tedbirleri kapsamında polisin ceza kesemeyeceğine ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, alınan koronavirüs tedbirlerine aykırı davrananlar hakkında mevzuata...

Emniyet Genel Müdürlüğü, koronavirüs tedbirleri kapsamında polisin ceza kesemeyeceğine ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, alınan koronavirüs tedbirlerine aykırı davrananlar hakkında mevzuata göre yetkililer tarafından idari yaptırımlar uygulandığı belirtildi.

Bazı vatandaşların kendilerine uygulanan idari yaptırımların iptali yönünde yargı mercilerine başvurduğu ve yetkili mahkemelerce de bir kısım iptal kararları verildiği anımsatıldı.

'PERSONEL UYARILMIŞTIR'

Bazı basın yayın organlarında 'Koronavirüs tedbirleri kapsamında polis ceza kesemez' başlıklı haberler yer aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:  

"İptal edilen, habere konu karar incelendiğinde; idari yaptırım karar tutanağının mülki amire onaylatılması sonrasında kişiye tebliğ edilmesi gerekirken, tutanağın mülki amire onaylatılmadan ilgiliye tebliğ edilerek, teslim edildiği ve bu şekilde mahkemeye taşındığı anlaşılmıştır. Bu tür usül eksikliklerinin yapılmaması konusunda tüm personel uyarılmıştır. Yapılan bu usul olarak yanlış işlem münferit bir işlem olup bağlayıcılık yönünden usule uygun diğer işlemleri kapsamamaktadır. Bu ve benzeri konularda polisin tutanak düzenleme yetkisi vardır. Bundan böyle de bu yetkisini kullanacaktır"