Emniyetten şaşırtan tavsiye HDP ile aynı karede olmaz

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 12, 2022 / 07:36

Mersin’de polisevine yönelik saldırıdan sonra CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, güvenlik zaafiyeti iddiasını gündeme getirerek, soru önergesini vermişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, Bakan’ın iddialarına yazılı açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada “Teşkilatımıza yönelik dezenformasyon girişimlerine bir yenisi daha eklendi” denildi.

EGM’den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
“Teşkilatımıza yönelik dezenformasyon girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez iddia; Polisevlerinde zırhlı güvenlik kulübesi ve zırhlı siperlik olmadığı yönünde…
Konuyla ilgili herhangi bir araştırma yapmadan asılsız iddiayı ortaya atan ve sosyal medya hesabında, Tunceli Polisevi’nin görselini kullanan CHP’li Murat Bakan, yanıltıcı bilgiler vermektedir. Tunceli’deki söz konusu yapı, betonarme olup camları kurşungeçirmez özelliğe sahiptir.

Bakan’ın, Mersin’in Mezitli ilçesinde yer alan Tece Polisevi hakkında ileri sürdüğü iddialar da gerçek dışıdır. Polisevinde bulunan nöbet noktasında, Murat Bakan’ın iddiasının aksine hem çelik yelek hem de uzun namlulu tüfek bulunmaktadır.

CHP’li Bakan’a tavsiyemiz, FETÖ ile benzer dil kullanmaması ve bir milletvekili olarak ‘Polis Teşkilatı’nın yapılandırılmasında rol oynayacağız’ tehdidinde bulunan HDP’lilerle aynı kare içinde bulunmamasıdır.

Bizlere yönelik bu ve benzeri algı operasyonlarını ayıplıyor ve şiddetle reddediyoruz. Daha önce de sayısız kez kendisine yöneltilen haksız ithamlara gereken cevabı veren Türk Polis Teşkilatı, bundan sonra da vatandaşlarımızı doğru ve şeffaf şekilde bilgilendirme kararlılığındadır.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top