En büyük yalanlar karşısında dahi gerçekler kazanacak

Yalanı gerçekmiş gibi sunan bu büyük çarkın; gerçeği olduğu gibi aktaran cesurlar karşısında kağıttan kuleye dönüşebileceğini tarih bize defalarca ispatladı.

Bugün dünyada en çok gazetecinin tutuklu olduğu ülkeler Türkiye, Çin ve Suudi Arabistan…
Gerçek gazeteciler kendi gazete ofis binalarından ve çalışmak için bilgisayar başlarından daha çok ifade vermeye adliyelere gitmek zorunda kalıyor. Türkiye, Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 2020 yılında 180 ülke arasında 154. Sıraya gerilemiş durumda.

Gerçek gazeteciler suç duyurularından kalan zamanlarında eğer çalışıyor ise sansür, çoğunlukla da işsizlik ile mücadele etmek zorunda.

Anayasal ve tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelerde açıkça belirtilen halkın haber alma özgürlüğü ve tarafsız yayıncılık yerini ‘ana akım medya’da taraflar arası kör kavgaya bırakmış durumda.
Gerçekleri eğip bükerek, manipülatif sözde haberleri kitlelerin önüne koymakla görevli kalın cüzdanlıların çantalarında sipariş beylik yalan sözler dolu.

Demokrasinin kalıcı olması, şeffaf bir kamu yönetimi, kadın erkek eşitliği, hukukun üstünlüğü, laiklik, ve bireysel hak ve özgürlükler için bağımsız, tarafsız, ilkeli ve etik kurallara bağlı bir medyanın ne kadar önemli olduğunu, yıllardır tüm hücrelerimizde yaşıyoruz. Bunun eksikliğinin her birimizin hayatında da eksilmeye yol açtığını ve toplumsal çürümeye neden olduğunu birebir gözlemleyebiliyoruz.
Yalanı gerçekmiş gibi sunan bu büyük çarkın; gerçeği olduğu gibi aktaran cesurlar karşısında kağıttan kuleye dönüşebileceğini tarih bize defalarca ispatladı.y

En büyük yalanların karşısında dahi gerçeğin elbet bir gün kazanmadığı bir coğrafya yok.
İletişim dünyasında çarpıtılmış bilgi ve haber bombardımanı içerisinde doğru bilgi ve haberleri olduğu gibi topluma aktaran, kişisel menfaatleri yerine toplumsal ortak çıkarları --kendi zararına da olsa-- her şeyin önüne koyan ve geleceğin özgür Türkiye’sinden umudunu kaybetmeden bir tuğla da kendisi olan bütün özgür ve bağımsız gazetecilere, yazarlara ve emekçilere saygıyla…

Gazete Pencere Pazar’ın birinci yılı kutlu olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyit Tosun Arşivi