En çok Demirtaş ile istişare yapıyoruz

En çok Demirtaş ile istişare yapıyoruz
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Edirne Cezaevi’ndeki Selahattin Demirtaş’la HDP yönetimi arasında fikir ayrılıkları olduğu yönündeki tartışmalara “Aslında fikir farklılıkları normaldir, olabilir ancak kamuoyunda varsayıldığı...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Edirne Cezaevi’ndeki Selahattin Demirtaş’la HDP yönetimi arasında fikir ayrılıkları olduğu yönündeki tartışmalara “Aslında fikir farklılıkları normaldir, olabilir ancak kamuoyunda varsayıldığı gibi bir farklılık yok. Kendisiyle ve şu anda içeride siyasi rehine olarak tutulan, geçmiş dönem eş başkanlarımızla istişarelerimiz devam ediyor. En çok da Selahattin Demirtaş arkadaşımızla yürüyor bu süreç. Şartların elverdiği ölçüde düzenli bir iletişim içindeyiz” sözleriyle yanıt verdi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın sorularını yanıtlayan Sancar, İmralı’da tutulan PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme başvuruları için şunları söyledi:
“Evet biz Öcalan’la görüşmek için başvuruda bulunduk. Nedeni de söyleyeyim, savaş politikalarının bu kadar yoğunlaştığı bir dönemde çatışmanın sonlanması, barışın ve çözümün önünün açılması konusunda Öcalan’ın bir rol oynayabileceğini herkes biliyor. Diğer nedeni iktidarın sürekli İmralı üzerinden manipülasyon hevesinde olduğunu görüyoruz. Çeşitli söylentiler, tevatürler yayılıyor. Biz bu manipülasyonların önüne geçmenin en etkili yolunun kendisiyle doğrudan görüşmek olduğunu söylüyoruz.”