En düşük emekli maaşı 7 bin 500 oldu

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 oldu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, en düşük emekli aylığının 2 bin lira artırılarak 7 bin 500 lira olacağını açıkladı.BAKAN ÇALIŞMAYI ÖNÜMÜZDEKi HAFTA SUNACAKTIÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün Erdoğan’ın...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, en düşük emekli aylığının 2 bin lira artırılarak 7 bin 500 lira olacağını açıkladı.

BAKAN ÇALIŞMAYI ÖNÜMÜZDEKi HAFTA SUNACAKTI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün Erdoğan’ın açıklamasından önce Türkiye Emekliler Derneği’ne yaptığı ziyarette, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı. Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi.

5 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli aylığının bugünkü şartlarda yetersiz kaldığını belirten Bilgin, “En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var. Bunları değerlendiren çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı şekilde çalıştım. Bunu deprem bir müddet etkisiyle ertelenmiş oldu ama bu hafta içinde en geç önümüzdeki hafta bunu Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Emeklilerin beklediği onları daha rahat nefes alacak,” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN DÜN GECE AÇIKLADI
Bilgin daha çalışmasını sunmadan Erdağan, dün NTV’de katıldığı canlı yayında, 5 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığını 2 bin lira artırarak 7 bin 500 liraya çıkaracaklarını açıkladı.