En iyi erkek oyuncu seçildiğini göremedi

En iyi erkek oyuncu seçildiğini göremedi
Altın Küre (Golden Globe) Ödülleri, hem pandemi koşullarında düzenlenmesi hem de dağıttığı ödüllerle ilklere imza attı. Törende canlı sunumu, New York’ta Tina Fey ile Los Angeles’ta Amy Pohler yaptı. Chloé Zhao, Altın...

  1. Altın Küre (Golden Globe) Ödülleri, hem pandemi koşullarında düzenlenmesi hem de dağıttığı ödüllerle ilklere imza attı. Törende canlı sunumu, New York’ta Tina Fey ile Los Angeles’ta Amy Pohler yaptı. Chloé Zhao, Altın Küre kazanan Asya kökenli ilk kadın olarak tarihe geçti.
    Geçen yıl 43 yaşında hayatını kaybeden Chadwick Boseman, Ma Rainey’s Black Bottom’daki rolüyle Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.
    Pandemi nedeniyle iki ay ertelenen Altın Küre ödül töreni az sayıda ünlünün fiziksel katılımıyla Beverly Hills’teki Beverly Hilton Oteli’nde yapıldı. Kırmızı halıya çıkan ünlüler Margot Robbie, Sarah Hyland, Sofia Carson oldu.
    ASYA KÖKENLİ İLK KADIN
    Ödül törenine damgasını vuran yapım, hem En İyi Film (Drama) hem de En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Nomadland oldu. Filmin yönetmeni, Chloé Zhao, Altın Küre kazanan Asya kökenli ilk kadın olarak tarihe geçti.
    EVLERİNDEN ONLİNE BAĞLANDILAR
    Adaylar ve kazananlar kendi evlerinden online bağlantı ile törene katıldı.  Bütün katılımcıların tören mekanındaymış gibi giyinmesine rağmen Amerikalı oyuncu Jason Sudeikis, günlük kıyafet tercih etti. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Jodie Foster ve partneri ise pijamalarıyla kamera karşısına geçti. Çifte, köpekleri de eşlik etti.
    GECENİN KAZANANI
    Dizi kategorisinin açık ara kazananı ise İngiltere Kraliyet Ailesi’ni konu alan The Crown oldu. Dizi, drama dalında En İyi Dizi Ödülü’nün sahibi oldu. Prenses Diana’yı canlandıran Emma Corrin ve Prenses Charles’ı canlandıran Josh O’Connor da geceden ödülle ayrıldı.
    83 yaşındaki Fonda’ya 60 yılı aşkın bir süredir sinema ve dizi kariyerinde yer aldığı ve sosyal meselelerde öne çıkarak cesaret gösterdiği için yaşam boyu başarı ödülü verildi.