Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

EN ZOR GALİBİYET

Kazımcan Karataş hariç en ideal kadrosuyla çıktı Antalyaspor karşısına Galatasaray.
Seyircisinin önünde (H.Wright, Gracha, Doğukan Sinik, Kudryashov ve Fernando) çok ciddi eksikleri olan Antalyaspor karşında çok rahat geçileceği düşünülen bir karşılaşma oynadı Galatasaray.
Pek çok taraftar fark atılacağını düşünüyordu.
Karşılaşmanın ilk yarısında Galatasaray belki de sezonun en etkisiz oyununu koydu ortaya!
Daha doğrusu ortaya herhangi bir oyun koyamadı çünkü karşısında 5 önemli eksiğe ve deplasmana rağmen müthiş bir oyun ortaya koyan Antalyaspor vardı.
Nuri Şahin pek çok antrenöre ve antrenör adayına kurs niteliğinde bir ilk yarı izletti.
Savunmada doğru diziliş, doğru kademe, geriden oyun kurma, birinci bölgeden pas bağlantılarıyla atağa çıkma, pres, toplu savunma ve toplu hücum dersi verdi karşılaşmanın ilk yarısında Nuri Şahin.
Galatasaray’a en iyi kadrosu ile müthiş bir direnç gösterdi.
Benfica’dan transfer ettiği yeni kaleci Helton Leite müthiş iki kurtarış yapsa da, maç başına 2.3 gol beklentisi ile oynayan Galatasaray’a 0.83’lük bir gol beklentisi istatistiği yakalattı Nuri Şahin.
İkinci yarının hemen başında Kerem-İcardi işbirliği ile çok erken bir gol yese de oyundan düşmedi Nuri Şahin’in talebeleri.
Oyun disiplininden kopmadan maça ortak olmayı başaran ve son saniyelere kadar da beraberliği kovalayan Antalyaspor’un futbolu, gecede en önemli vurguyu ve en süslü cümleleri hak etti.
Galatasaray’a oynadığı derbiler de dahil bu sezonun en zor galibiyetini yaşattı Nuri Şahin!
Yazımın büyük bir bölümünü bu yüzden Antalyaspor’a ve övgü dou futbolu oynatan genç jenerasyonun en çok dikkat çeken Teknik Direktör’lerinden olan Nuri Şahin’e ayırdım.
Oyuncu olarak geldiği ve iki sezon formasını terlettiği takımda önemli bir antrenörlük kariyerine başlayan Nuri Şahin, Feyenoord, Borussia Dortmund, Werder Bremen, Real Madrid ve Liverpool gibi dünya devlerinde forma giymeyi başardı.
Rüya gibi bir kariyer!
Florian Kohfeldt, Jürgen Klopp, Jose Mourinho, Brendan Rodgers, Peter Bosz, Thomas Tuchel gibi dünyaca ünlü Teknik Direktörlerin talebeliğini yaptı.
Bu üst düzey kulüplerde ve hocaların yanında müthiş bir futbol bilgisi ve deneyimi edindi.
Şu ana kadar bu bilgi ve deneyimi kazandığını ve uygulama noktasında önemli doneler sunduğunu söylemek mümkün.
Nuri Şahin’in ilerleyen zamanlarda dünyada söz sahibi olabilecek bir Teknik Direktör olması, olası gözüküyor.
Nuri Şahin’i ve Antalyaspor’u bu kadar övdükten sonra, Galatasaray’ın son derece iyi ve disiplinli bir takıma karşı galip gelebilmesini de ayrıca tebrik etmek lazım.
İstediği oyunu sahaya yansıtamadığı bir maçta dahi oyun üstünlüğünü elde ederek 6 isabetli şut atıp, rakibe sadece 2 isabetli şut imkanı tanımak oldukça önemli bir istatistik.
Bu istatistiğin altında Galatasaray’ın bu sezonki iyi performansı ve kazanma alışkanlığının yarattığı özgüvenin dışında, Nelsson ve Abdülkerim’in müthiş performansları yatıyor. Sacha Boey ve Lucas Torreira bu savunma bloğunun önemli destekçileri olsalar da bu iki stoperin uyumu ve istikrarlı oyunları, rakip hücumlarının önünde çok büyük bir set olarak duruyor.
Galatasaray yediği 14 gol ile Süper Ligin en az gol yiyen takımı.
Hatta Avrupa’nın beş büyük liginde en az gol yiyen 3. takım olma ünvanını da yakaladı Galatasaray.
Bu stoperlerin performansları tüm Avrupa Kulüplerinin de dikkatini çekmiş durumda. Boey, Nelsson ve Torreira için çok ciddi rakamlar telaffuz ediliyor.
Devre arasında reddedilmeyecek bir teklif gelmesi durumunda bu oyuncuların sürpriz bir ayrılığı da gerçekleşebilir.
Son olarak en çok sıkışan ve pozisyon üretilemeyen maçta dahi kalitesi ile Galatasaray’ı galibiyete taşıyan Mauro İcardi’ye ayrı bir parantez açmak lazım.
İcardi Süper Ligin gördüğü en kaliteli forvetlerden birisi.
Özel yaşamı oynadığı futbolun önüne geçse de tek başına maç kazandırma özelliğine sahip bir oyuncu.
Eğer ciddi bir sakatlık ve özel bir durum yaşamazsa Galatasaray’ı bu sezon şampiyonluğa taşıyacak isimler arasında en önemli yere sahip olacak oyuncu olarak gözüküyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi