Endişe yaratan iddia: Bir günde 5 polis intihar etti

Endişe yaratan iddia: Bir günde 5 polis intihar etti
Emniyet Teşkilatı Sendikası, son 24 saatte 5 polis intiharı yaşandığını açıkladı. Sendika, intihar eden bir polisin bıraktığı notu da paylaştı.Vatan Emniyet’te hayatına son veren polis memuru Enes Sayhan, bıraktığı mektubunda...

Emniyet Teşkilatı Sendikası, son 24 saatte 5 polis intiharı yaşandığını açıkladı. Sendika, intihar eden bir polisin bıraktığı notu da paylaştı.

Vatan Emniyet’te hayatına son veren polis memuru Enes Sayhan, bıraktığı mektubunda üstlerinden gördüğü mobbingten bahsederken yaşadıklarının kendisini hasta ettiğini söyledi. Sayhan’ın mektubu, emniyet teşkilatı içerisinde yaşanan mobbing ve çalışma koşulları tekrardan gündeme getirdi.

Halktv.com.tr’den Hazar Dost’un haberine göre Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, son zamanlarda polislerin intihar etmeden önce not, mektup bıraktığını belirtirken “Süreç iyi bir yere gitmiyor. Sayhan notunda, ‘Bu teşkilattan daha iyi bir yere gidiyorum’ diyor. Bunlar çok ağır sözler” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamadaki ‘soruşturma’ detayına dair de konuşan Sezer, “Ben onlarca kez açığa alındım. Bu kolay bir korku değil. Enes için zor bir süreç olmuş. Müfettişin ‘Senin bir suçun yok’ dedikten sonra ihraç istemesi gerçekten insanı hasta edebilir” ifadelerini kullandı.

Emniyetin yönetim sorunu olduğunun altını çizen Sezer, “Bu teşkilatın çağdaş bir kanunla yönetilmesi lazım. 1934’ten bugüne kalan teşkilat kurallarının günümüz şartlarına uygulanması gerekiyor” dedi.

CHP’Lİ BAKAN’DAN SORU ÖNERGESİ
CHP İzmir milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için TBMM’ye verdiği soru önergesinde, intihar eden polis memuru Sayhan’ın mektubunda adı geçen amirler hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.