Enes Kara haberlerine erişim engeli getirildi

Enes Kara haberlerine erişim engeli getirildi
Ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda gördüğü baskıları ve gelecek kaygısını anlatarak yaşamına son veren tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’ya dair haberlere İskenderun 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından erişim engeli...

Ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda gördüğü baskıları ve gelecek kaygısını anlatarak yaşamına son veren tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’ya dair haberlere İskenderun 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından erişim engeli getirildi.
Enes Kara’nın babası Mehmet Kara, “Kişilik haklarına saldırıldığı, söz konusu haber ve videoların acılarını artırdığı, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği, toplumsal basıya maruz kaldığı, bazı haber sitelerinin sırf kendi ideolojik yaklaşımlarını desteklemeye yönelik yapmış oldukları bu yayınların, ailenin mağduriyetini artırdığını, bu nedenlerle yapılan yayınların kişilik haklarına ağır saldırı niteliği taşıdığını” belirterek haberlere erişim engeli getirilmesini talep etti.

İNTİHAR HABERİNİ YAPAN GAZETENİN YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Elazığ’da, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara’nın ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdundaki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son vermesini haberleştiren gazeteci görevden alınırken, haber de siteden kaldırıldı. Gazeteye onlarca tehdit telefonu gelirken eylem yapan öğrenciler de tehdit edildi.
Gerçek Gündem’in haberine göre, Elazığ’da bir yerel gazete olan Günışığı Gazetesi, Enes Kara’nın ölümüyle ilgili internet sitesinde “Cemaat baskısına dayanamadı intihar etti” başlığıyla haberi yayınlamıştı. Haber dün siteden kaldırıldı.

Toplantıda eleştirildi

Haberi yapan gazetenin Yazı İşleri Müdürü Faik Akgün, gazetenin sahibi Nafiz Koca tarafından toplantıya çağrıldı. Toplantıda hem Koca hem de gazetedeki diğer kişiler tarafından eleştirilen Akgün, Yazı İşleri Müdürlüğü görevinden alındı. Görevden alınma gerekçesinin ‘istenilen performansı yakalayamamak’ olduğu söylendi. Akgün işten çıkarılmazken, bunun sebebini de ‘resmi ilan gelirlerinden dolayı sabit bir çalışan sayısının olma zorunluluğu’ olarak açıkladı. Haberin yayında kaldığı süre boyunca Akgün, onlarca tehdit telefonu aldı. Bunlardan bazıları da kendilerini cemaat mensubu olarak tanıttı.