Enflasyon arşa çıkarken Nebati: Mücadeleyi en iyi biz biliriz

Enflasyon arşa çıkarken Nebati: Mücadeleyi en iyi biz biliriz
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla nasıl mücadele edileceğini iyi bildiklerini söyledi.Türkiye’de şubatta resmi enflasyon 20 yılın yeni zirvesine, yüzde 54,4’e tırmanmıştı. Uluslararası yatırım kuruluşları...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla nasıl mücadele edileceğini iyi bildiklerini söyledi.

Türkiye’de şubatta resmi enflasyon 20 yılın yeni zirvesine, yüzde 54,4’e tırmanmıştı. Uluslararası yatırım kuruluşları Rusya ‘nın Ukrayna’yı işgali sonrasında daha önce yüzde 55’lerde olan zirve tahminlerini yüzde 70’lere kadar çıkarmıştı.

Şanlıurfa Viranşehir’de düzenlenen AK Parti mitinginde konuşan Nebati, Türkiye’nin şu anda enflasyonun baskısı altında olduğunu ancak bunu halledeceklerini ifade etti. “20 yıldır hangi problemi çözmedik” diye soran bakan, “Enflasyonla nasıl mücadele edileceğini en iyi bilenlerdeniz” dedi. Nebati, Türk Lirası’na güvenmeye başlandığını, milletin Türk Lirası’yla iş yapmanın güzelliğini yaşadığını belirtti. Bakan, “‘Ülkede ayçiçeği yağı bitti’ dediler. Millete ayçiçeği yağı stoku yaptırdılar. Bu günler geçecek. Bugün karamsarlık yayanlar, insanların moralini bozmaya çalışanlar, Türkiye’yi şikayet edenlere sesleniyorum: Bu ülke hiç kimseye eyvallah etmez” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, hafta içi Fransa’da yabancı yatırımcılara seslenirken, “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz” ifadelerini kullanmıştı.

Bülent Kuşoğlu

Bakan Nebati’ye 5 zor soru

Önceki gün “TÜGİK İş Zirvesi Programı”nda konuşan Bakan Nebati, “Faiz ve kur odağında sığ bir alanın içinde sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık” dedi. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Nebati’ye çok sert tepki gösterdi: “Bakan Nebati, ‘Türkiye ekonomisini kurtardık, Elhamdulillah’ demiş. Peki, 4 milyon resmi 8 milyon işsiz ne oldu? Peki, bu hafta 8,7 ile dolar borcu almadık mı? Peki, resmi 54 gerçekte 120 enflasyon ne oldu? Peki, Türkiye’nin CDS’leri 600’lere yaklaşık değil mi? Neyi kurtardınız?”