‘Enflasyon yavaşlasa bile fiyatlarda düşüş olmaz’

‘Enflasyon yavaşlasa bile fiyatlarda düşüş olmaz’
Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, enflasyonda yavaşlama olacağını fakat bunun fiyatlara yansımayacağını söylerken, ekim ayında kredi garanti fonu desteklerinin getirilmesinin elzem olduğunu vurguladı.Bloomberg...

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, enflasyonda yavaşlama olacağını fakat bunun fiyatlara yansımayacağını söylerken, ekim ayında kredi garanti fonu desteklerinin getirilmesinin elzem olduğunu vurguladı.

Bloomberg HT yayınına katılan Başkan Ali Bahar şu değerlendirmeyi yaptı:
“Enerji tarafında çok yüksek rakamlardan bahsediyoruz. Bu da bizim işletme sermayesi ihtiyacımızı inanılmaz artırıyor. Kredi Garanti Fonu destekli kredilerin de neredeyse sonuna geldik. Artık son dilimleri ödeniyor. Cirolarımız, eskiden ürettiğimiz ürün miktarı rekoltelerimiz aynı kalırken enflasyon ve enerji nedeniyle 4-5 katına çıktı. Bu da en az o kadar kat işletme sermayesi ihtiyacımızın arttığını gösteriyor. Buna muhakkak bir tedavi gerekiyor. Ekim ayında muhakkak bir kredi garanti fonu destekli kredinin imalat bazında, ihracat odaklı getirilmesi çok elzem.”

Konuşmasında enflasyonda yavaşlama olduğunda fiyatların düşmesini beklemenin hayalci bir yaklaşım olduğunu söyleyen Bahar, “Fiyatlar bana göre düşmeyecek sadece enflasyon hızının yavaşlamasından bahsediyoruz. Kuzey Akım’da gaz kesintisi yaşandı. Bu enerji fiyatlarını tekrar yukarı doğru taşıdı “ dedi.