Enflasyon yüksekse yüzde 50 zam değil

Enflasyon yüksekse yüzde 50 zam değil
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücrete ilişkin olarak ‘son 50 yılın en yüksek rakamı’ açıklamasını eleştirdi.Karamollaoğlu, Bursa’da partisinin basın toplantısında konuştu....

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücrete ilişkin olarak ‘son 50 yılın en yüksek rakamı’ açıklamasını eleştirdi.

Karamollaoğlu, Bursa’da partisinin basın toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, “Asgari ücret yüzde 50 arttı. Muazzam bir artış. Tayyip Bey bunu diyor. ‘Türkiye tarihinde daha büyük zam hiçbir zaman verilmedi’ deniliyor. Tabii 1996 yılını unutmuş herhalde. 1996 yılında ilk zam yüzde 50, arkasından 6 ay içerisinde verilen zamlarla yüzde 130’u bulan bir zam vardı. Önemli olan zamdaki miktar değil, söz konusu enflasyon karşısında mağdur durumda olan kesimlerin ücretlerinde ne kadar artış olacağı. Bu önemli. Enflasyon yüzde 5 ise yüzde 50 zam insanın aklının ucuna bile gelmez ama enflasyon yüzde 70, 80, 100 ise yüzde 50 dediğiniz zam değildir, enflasyonun yükünü biraz hafifletmektir.” diye konuştu.

Karamollaoğlu, üçüncü bir ittifakın çıkma olasılığını mümkün ancak zayıf bir ihtimal olarak gördüğünü dile getirdi.