Enflasyona ezdirmeyeceğiz sözü yalan oldu

Enflasyona ezdirmeyeceğiz sözü yalan oldu
Başta AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Cumhur İttifakı hükümetinin hayat pahalılığını seslendirmeye başladıklarından beri kurduğu en dikkat çekici ifade, “Vatandaşımızı, çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz”...

Başta AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Cumhur İttifakı hükümetinin hayat pahalılığını seslendirmeye başladıklarından beri kurduğu en dikkat çekici ifade, “Vatandaşımızı, çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” cümlesiydi. Asgari ücretliler için temmuzda ara zam konusunda da “Olağanüstü bir durum olursa” ya da “Gerekirse” gibi muğlak ifadelerle düzenleme yapılabileceği söylendi ancak bundan kısa sürede vazgeçildi. “Enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözünden de… Erdoğan, umut verici ilk konuşmalarıyla çelişerek “Asgari ücrette zam ayının ocak” olduğunu hatırlatmıştı.

Dün de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, NTV’de Ahmet Ergen’in sorularını yanıtlarken milyonlarca asgari ücretli ve emekliyi bir kez daha hayal kırıklığıyla baş başa bıraktı. Bakan Bilgin, asgari ücrete ek zammın gündemde olmadığını söyledi.

Emeklilerin beklediği bayram ikramiyelerindeki artışa ilişkin ise “Bayram ikramiyesinde artış yapılması gündemimizde yok. İki bayramda maliyeti 25 milyar lira. Bayramdan önce 28-29 Nisan’da ödemeler 1100 lira olarak ödenecek” ifadelerini kullandı. Bunu da enflasyon tehlikesine bağladı, “Enflasyona ayarlı bir şey yok. Eşel artış enflasyon sarmalına düşürecek olaylara yol açar” dedi. Vedat Bilgin’e göre asgari ücrete yılın ortasında zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar da benzer bir tehlikeyi içinde barındırıyor.

3600 ek göstergeye ilişkin olarak ise Bilgin, “Bu yılın sonunda Meclis’ten çıkar diye düşünüyorum” dedi. Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin de gündemde olmadığını aktardı.

1 MAYIS SÜRPRİZİ: DEMOKRASİNİN OLDUĞU YERDE BAYRAMDIR
Bilgin 1 Mayıs’a ilişkin ise “1 Mayıs demokrasinin olduğu yerde bayramdır. Bazı gruplar kendi politik amaçları için kullanıyorlar. Bu sene 1 Mayıs’ı farklı şekilde kutlayarak bir sürpriz de yapacağız” diye konuştu.