Enflasyonu ‘def etmek’ için bu kez ‘önümüzdeki aylar’ı işaret etti

Enflasyonu ‘def etmek’ için bu kez ‘önümüzdeki aylar’ı işaret etti
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2021 sonunda yeni ekonomi modeli için, “6 ay uyuyalım, 6 ay sonra bambaşka bir Türkiye’ye uyanacağız” demişti. AKP lideri Erdoğan da, “Ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz” demişti....

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2021 sonunda yeni ekonomi modeli için, “6 ay uyuyalım, 6 ay sonra bambaşka bir Türkiye’ye uyanacağız” demişti. AKP lideri Erdoğan da, “Ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz” demişti. Erdoğan ve Nebati’nin dediği oldu ama tam tersine… Dolar, enflasyon, cari açık tarihi zirvede, Merkez Bankası’nın swap hariç net rezervi eksi 53 milyar dolar seviyesinde. Türkiye’de yaşayan büyük çoğunluk her geçen gün fakirleşmeye devam ediyor, ortalama maaşlı bir yurttaş için ev-araba sahibi olmanın hayalini bile kurmak mümkün değil artık.

Sosyal medyadan enflasyon verilerini değerlendiren Bakan Nebati, dünyadaki büyük ekonomilerin resesyon ve enflasyonla boğuştuğunu belirterek, “Bizler, yatırımı ve üretimi durdurmadan enflasyonla mücadelemizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da hız kestiğine birlikte şahitlik edeceğiz. Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan def edeceğiz” dedi.

KERİM ROTA: UTANMIYORLAR
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Nebati’nin değerlendirmesini eleştirdi: Enflasyon 1998 Eylül’den bu yana en yükseğine çıkmış, bakan bize enflasyonu %10 civarında olan ülkeler ne perişanmış onu anlatıyor. 24 yıldır değişmeyen şey bunalımın faturasının halka çıkması. Değişen ise dünyanın en yüksek 6. enflasyonunu vatandaşa yaşatanların utanmaması.

UĞUR GÜRSES: ENFLASYON SANKİ PARAŞÜTLE İNDİ
T24 yazarı ekonomist Uğur Gürses de OVP hatırlatmasıyla Nebati’ye gönderme yaptı: Haziran başında yaptığı parti sunumunda, 2022 yılsonu için yüzde 48-49 enflasyon öngörmüş. Üç ayda OVP ile yüzde 65’e çıkardı. Haziranda “enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik” demiş, şimdi “bu topraklardan def edeceğiz” derken de enflasyonu paraşütle inmiş gibi anlatıyor.