Engin Altay’dan ‘sansür yasası’ iddiası: Bahçeli’nin ısrar ve tazyiki ile…

Engin Altay’dan ‘sansür yasası’ iddiası: Bahçeli’nin ısrar ve tazyiki ile…
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine; 7 yıl önce Ankara’da 103 yurttaşın hayatını kaybettiği 10 Ekim Ankara Gar Katliamı ile başlayan...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine; 7 yıl önce Ankara’da 103 yurttaşın hayatını kaybettiği 10 Ekim Ankara Gar Katliamı ile başlayan Altay, katliamda yaşamını yitirenleri andı.

Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; çiftçi ve esnafın borçlarının faizlerinin silinmesi konusunda, “Faizleri biz sileceğiz Erdoğan. Şurada 8, 9 ay var. Gel bir efelik yap, sen sil. Nasıl olsa sileceğiz. Biz sileceğiz. Gel çiftçinin, esnafın faizini sen sil. Yani milletin derdi yerine sansür yasası ile işe başlayan bir TBMM ile karşı karşıyayız” sözleriyle çağrı yaptı.

Altay, AKP ve MHP’nin “dezenformasyonla mücadele” gerekçesiyle hazırladığı sansür yasası teklifine ilişkin de MHP’nin etkisine dikkat çekerek, “Bahçeli’nin ısrar ve tazyiki ile bir sürü gündemde konu; 85 milyonun bir ton derdi varken Meclis iki haftadır, onlar dezenformasyon diyor, ‘Sansür yasası’ ile çalışıyor. Niye karşıyız bu yasaya? Erdoğan’a ve Cumhur İttifakı’na demokrasinin protesto ve tepki rejimi olduğunu öğretmek zorundayız” dedi.