Engin Özkoç: Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin komutanlarısınız Erdoğan’ın değil

Engin Özkoç: Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin komutanlarısınız Erdoğan’ın değil
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya’da Tank Palet Fabrikası ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Özkoç, “Tank üretimi hiçbir zaman gerçekleşmedi. 2023’ün başındayız. Erdoğan, ‘İki...

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya’da Tank Palet Fabrikası ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Özkoç, “Tank üretimi hiçbir zaman gerçekleşmedi. 2023’ün başındayız. Erdoğan, ‘İki Altay tankını testlerini gerçekleştirmek üzere, mayısta ordumuza teslim edeceğiz’ demişti. Şimdi ne diyor? 2025’te seri üretime geçeceğiz. İnsan Allah’tan korkar ya. Sen bu beceriksiz nitelikli dolandırıcıya Altay tankı ihalesini, Sakarya’nın Karasu ilçesinde 2 milyon metrekare araziyi bedavaya tahsis ettiğin gün, ‘18 ay sonra tank çıkacak’ demiştin. Sözleşmeye göre Mayıs 2020’de seri üretimde ilk tankın teslim edilmesi gerekiyordu. Peki çıktı mı, hayır. 2023’te banttan inecek demiştin, indi mi hayır. Bugün ne diyorsun ‘İnşallah 2025’te seri üretime geçeceğiz’ diyorsun. Kim yalancı? Kemal Kılıçdaroğlu mu Engin Özkoç mu Recep Tayyip Erdoğan mı” dedi.

ERDOĞAN’IN DEĞİL CUMHURİYET’İN KOMUTANLARISINIZ
Engin Özkoç, Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nu hedef gösterdiği konuşmasının TSK komutanları tarafından alkışlanmasına tepki göstererek “Yazık. Ne noktaya geldi Türkiye. Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin komutanlarısınız, Tayyip Erdoğan’ın değil. Siz bir siyasi partinin mensupları değilsiniz. Beni, milletimizi temsil ediyorsunuz. Çocuklarımızı gönderdiğimiz ocağı temsil ediyorsunuz. Bir siyasi parti liderinin yalanlarını alkışlayacak duruma ne zaman geldiniz? Şiddetle, bunu eleştiriyorum” dedi.