Enis Berberoğlu yeniden milletvekili

Enis Berberoğlu yeniden milletvekili
Hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı gerekçe gösterilerek 4 Haziran 2020’de milletvekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu, yeniden İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e döndü.Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararı...

Hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı gerekçe gösterilerek 4 Haziran 2020’de milletvekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu, yeniden İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e döndü.
Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararı doğrultusunda hüküm oluşturan 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, “yeniden yargılamanın kabulü, infazın durdurulması, hükümlülüğün sona erdirilmesi” yönündeki kararı, TBMM Genel Kurulu’nda okundu.
Karar CHP milletvekilleri tarafından alkışlandı.
Berberoğlu, TBMM üyeliği düşürülüp de mahkeme kararıyla yeniden milletvekilliği sıfatını kazanan ilk siyasetçi olduğu için bu konuda “içtihat” oluştu.
MUTLUYUM AMA TÜRKİYE ADINA ÜZÜLÜYORUM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’da gazetecilerin Berberoğlu’nun yeniden milletvekili olmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.
Kılıçdaroğlu, “Sonuçta galip olan adalet. Enis bey geldi. Mutluyum, sevinçliyim. Ama Türkiye adına da üzülüyorum. Böyle bir tablo keşke hiç yaşanmasaydı” dedi.
BERBEROĞLU FEZLEKEYE İTİRAZ ETTİ
Berberoğlu, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Meclis’e gönderilmek üzere hazırladığı dokunulmazlık fezlekesine itiraz etti.
Mahkemenin hazırladığı fezlekeye, beraat ettiği suçların da konulması nedeniyle itiraz edildiği öğrenildi.
İtiraz dilekçesinde, davaya bakan yargıçların Berberoğlu’na husumet içinde olduğu ve dosyadan el çektirilmesi istenirken, tek suçtan ceza verilmesine karşın, dokunulmazlık fezlekesinde 3 ayrı suç isnadı yapıldığı ve bunun 60 yıla kadar ceza istemi anlamına geldiğine işaret edildi.
Dilekçede, “Usul ve yasaya uygun bir fezlekenin yeniden düzenlerek TBMM Başkanlığı’na gönderilmesi” talep edildi.