Enkaz kaldı, vali gitti

Enkaz kaldı, vali gitti
Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği yerlerden olan Hatay’da Vali Rahmi Doğan, AKP’den milletvekili aday adayı olmak için beş yıldır yürüttüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.‘DEVLET BÜYÜKLERİ’...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği yerlerden olan Hatay’da Vali Rahmi Doğan, AKP’den milletvekili aday adayı olmak için beş yıldır yürüttüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

‘DEVLET BÜYÜKLERİ’ MÜSAADE ETMİŞ
İstifa kararını sosyal medyadan duyuran Doğan, “Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas’tan ‘aday adayı’ olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım,” dedi.

Görevi süresince şahitlik ettiği “sel baskınları, orman yangınları, pandemi, İdlib’teki çatışmalar”la ilgili süreçleri “layıkıyla” yürüttüğünü iddia eden Doğan şu ifadeleri kullandı: “Deprem felaketi yüreğimde tarifi imkansız derin yaralar açtı. Dostlarımı, çalışma arkadaşlarımı ve hemşehrilerimi kaybettim. Bu derin kederi ömrüm boyunca unutmayacağım. Bugün (dün) itibari ile Hatay’dan ayrılıyorum. Kalbim ve gönlüm sizinle olacak. Milletvekili olursam, Hatay’ın yeniden inşasında üzerime düşeni yapacağım.”

İSTİFA GEREKÇESİNE TEPKİ
Doğan’ın istifa gerekçesi sosyal medyada tepki çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sosyal medyadan paylaştığı mesajda, “Deprem felaketi nedeniyle sorumluluk alıp istifa etmesi gereken Hatay Valisi, istifa müessesinin ne olduğunu Milletvekili olmak isteyince aklına geldi. Şaşırdık mı? Elbette hayır. Herhalde sorumsuzluğunun üstünü dokunulmazlık zırhı ile örtmeye çalışıyor,” dedi.