EPDK’dan şüpheli transferler

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 24, 2021 / 11:47

Meral Akşener grup toplantısında hükümetin uyguladığı enerji politikaları ile birilerinin zengin edildiğini, halkın bu nedenle yüksek elektrik faturası ödemek zorunda kaldığını söyledi. Akşener Enerji Piyasaları Denetleme Kurumu’ndan özel sektöre geçen üç bürokratla ilgili de eleştiride bulundu. Akşener, “EPDK Tarifeler Daire Başkanı olan kişi, 2021 yılının tarifesini ve verilecek teşvikleri, Ocak ayında belirleyip, Mart ayında istifa ediyor. Sonra ne oluyor dersiniz? Bir elektrik şirketinde, üst düzey yönetici olarak işe başlıyor” dedi. İki bürokratın daha etik dışı bir biçimde özel sektöre geçtiğini haber verdi.
Akşener’in gündeme getirdiği, martta istifa edip özel sektöre geçen kişi, eski EPDK Tarifeler Daire Başkanı Nedim Korkut Ata. 15 yıl süre EPDK’da görev alan Ata, istifanın hemen ardından Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’de Regülasyon Başkanı olarak göreve başladı.
Akşener’e itiraz EPDK Başkanı’ndan geldi. Mustafa Yılmaz, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kurumumuzla ilgili açıklamalarını dinledim ve gerçekten çok üzüldüm” dedi, “Kesinlikle tarifede; dağıtım şirketlerine bir teşvik, imtiyaz, ayrıcalık, ama en önemlisi kesinlikle herhangi bir haksız kazanç yoktur” ifadelerini kullandı.

Scroll to Top