Erbakan, ‘Cumhur’u üzdü

Erbakan, ‘Cumhur’u üzdü
Yeniden Refah Partisi, AKP’den gelen Cumhur İttifakı’na katılmaları teklifini kabul etmedi. Genel Başkan Fatih Erbakan, cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu.Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,...

Yeniden Refah Partisi, AKP’den gelen Cumhur İttifakı’na katılmaları teklifini kabul etmedi. Genel Başkan Fatih Erbakan, cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu.

Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs seçimlerinde, partisinin temsil ettiği Milli Görüş’ün “herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak seçime girme” kararı aldıklarını belirtti. “Milli Görüş çizgisinden asla ödün vermeden, orijinal istikametine uygun şekilde” yollarına devam ettiklerini söyleyen Erbakan, partisinin 14 Mayıs seçimlerine “çok ciddi, belirleyici bir güç” olarak girdiğini savundu. Erbakan, seçimlerin ikinci tura kalması halinde yetkili kurullarda izlenecek yolun görüşüleceğini söyledi.

“20 VEKİL İSTEDİ”
CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, görüşmelerin Yeniden Refah’ın istediği milletvekili sayısında sıkıntıya girdiğini açıkladı. Canova “Edindiğim bilgilere göre Yeniden Refah, 20 milletvekili istedi ama AK Parti buna sıcak bakmadı” dedi.

6284 TARTIŞMASI
Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılmak için sundukları 30 maddelik talepler listesini AKP’nin kabul ettiğini açıklamıştı. Talepler arasında ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine ilişkin 6284 sayılı kanunun kaldırılmasının da olduğu ortaya çıkmış, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin bu konunun tartışmaya kapalı olduğunu açıklamışlardı.

TRT YAYINI KESTİ
Bu arada Erbakan, Cumhur İttifakı’nı ‘desteklemeyeceklerini’ açıklar açıklamaz konuşmayı canlı yayınlayan TRT’nin yayını kesmesi dikkat çekti. Yayının kesilmesinden sonra Erbakan, Cumhurbaşkanı adayı olacağını ilan etti.

BEŞTEPE'DE İTTİFAK ZİRVESİ
Yeniden Refah Partisi’nin, Cumhur İttifakı’nın iş birliği teklifini reddetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Beştepe’de görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Cumhur İttifakı’nı genişletme çalışmaları ve 14 Mayıs seçimlerine ilişkin yürütülecek faaliyetlerin masaya yatırıldığı belirtildi.