Erbakan, ‘o toplantı’ sonrası fikir değiştirmiş

Son Güncellenme Tarihi: Mart 22, 2023 / 10:48

Cumhur İttifakı’na katılma teklifini reddeden Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal’la görüşmesini köşesine taşıyan HaberTürk yazarı Nagehan Alçı’nın aktardığına göre; Aydal, genel havanın partinin Cumhur İttifakı’na katılacağı yönde olduğunu ama pazar gecesi Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katıldığı ‘bir toplantı’ sonrasında her şeyin değiştiğini söyledi.

“TAYYİP BEY’E SEÇİMİ KAZANDIRMAK ZORUNDA DEĞİLİZ”
AKP ile geçmişte geçici bir iş birliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Aydal, “İlla Tayyip Bey’e seçim kazandırmak zorunda değiliz, biz güçlü bir partiyiz, ideallerimiz, amaçlarımız var. Zannediyorum onlar bizi yüzde 1,5-2’lik bir parti olarak görüp 3-5 milletvekilliği teklif etmiş olabilirler. Halbuki Sayın Erbakan’a 2018 seçimlerine giderken Spor Bakanlığı ve 2 milletvekili koltuğu teklif etmişlerdi onu da kabul etmemişti” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI TALEP ETMESİNİ ÖNERDİM”
Partisinin seçime kendi logosu ile girmek gibi bir talebinin daima bulunduğunu savunan Aydal, “Ha şunu söyleyeyim, ben Sayın Başkan’a siz cumhurbaşkanlığı yardımcılığı talep edebilirsiniz, bence bu doğru olur, diye tavsiyede bulundum” ifadesini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top