Erdoğan: ABD ile çözemeyeceğimiz sorun yok

Erdoğan: ABD ile çözemeyeceğimiz sorun yok
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ABD’nin, iki güçlü stratejik ortak ve 70 yıllık müttefik olarak, aralarında çözemeyeceği hiçbir sorunu olmadığını savundu. Erdoğan, “Millî güvenliğimizi ilgilendiren meselelerde...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ABD’nin, iki güçlü stratejik ortak ve 70 yıllık müttefik olarak, aralarında çözemeyeceği hiçbir sorunu olmadığını savundu. Erdoğan, “Millî güvenliğimizi ilgilendiren meselelerde bazı görüş ayrılıkları yaşasak da birçok bölgesel ve küresel meselede benzer tutumlara sahibiz” dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere bulunduğu New York’ta Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi  (TASC) tarafından düzenlenen programa katılarak bir konuşma yaptı.

Türkiye ve ABD’nin iki güçlü stratejik ortak ve 70 yıllık müttefik olarak, aralarında çözemeyeceği hiçbir sorun bulunmadığını kaydeden Erdoğan, “Biz, NATO’da beraber miyiz? Beraberiz. NATO’nun en önemli ilk beş ortağından bir tanesi de Türkiye. Gerek parada gerek kara gücünde bütün bu destekleri veren en önemli ilk beş ülkeden bir tanesi Türkiye. Öyleyse Türkiye’nin konumu gayet iyi anlaşılmalı, iyi bilinmeli ve kararlar, adımlar buna göre atılmalıdır” dedi. Türkiye’nin millî güvenliğini ilgilendiren meselelerde bazı görüş ayrılıkları yaşansa da birçok bölgesel ve küresel meselede ABD ile benzer tutumlara sahip olduğunu belirten Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmelerinde, ülkeler arasındaki dostluk ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi hususlarında mutabık kaldıklarını hatırlattı.