Erdoğan ABD'de iş insanlarına ‘Cari fazla’ dedi ama 8 aydır açık var

Erdoğan ABD'de iş insanlarına ‘Cari fazla’ dedi ama 8 aydır açık var
ABD’nin New York kentinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi'nce bir restoranda düzenlenen yemekte ABD'li iş insanlarına Türkiye Ekonomi Modeli adını verdikleri programı anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,...

ABD’nin New York kentinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi'nce bir restoranda düzenlenen yemekte ABD'li iş insanlarına Türkiye Ekonomi Modeli adını verdikleri programı anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla ülkeyi büyütme üzerine kurarak bilinçli bir tercihte bulunduklarını ifade etti. Ancak Türkiye ekonomisi geçtiğimiz haziran ayı itibariyle son 8 ayda rekor düzeyde cari açık vermeye devam etti. Haziran ayı itibariyle yıllıklandırılmış cari açık 32,7 milyar dolar oldu.

Erdoğan, Türkiye'nin geçen yıl yüzde 11'lik bir oranla son 10 yılın en hızlı büyümesine imza attığını da dile getirdi. Ekonomistler Türkiye’nin büyümesini “küçülten büyüme” olarak tanımlıyor çünkü büyüme özellikle çalışan kesime yansımıyor. Zengin daha zenginleşiyor, ortadirek fakirleşerek yok oldu, fakir ise artık açlık sınırı altında yaşamak zorunda Türkiye’de.