Erdoğan AK Parti’yi İstanbul’un sahibi görüyor

Erdoğan AK Parti’yi İstanbul’un sahibi görüyor
Sakarya’da gerçekleştirilen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 15. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Reisi ara” sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı...

Sakarya’da gerçekleştirilen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 15. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Reisi ara” sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı cep telefonu ile aradı.
Katılımcılara cep telefonuyla hitap eden Erdoğan’ın mesajı, Binali Yıldırım tarafından kürsüdeki mikrofondan dinletildi.

Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“İstanbul bu işin adeta lokomotifi durumunda olmalıdır. Çünkü lokomotif nereye gidiyorsa vagonlarda oraya gidiyor. İstanbul adeta bu işte lokomotiftir. Türkiye’nin şuanda 15 milyon nüfusuyla İstanbul’un 2023 ardından 2024 olmak üzere yeniden sahibini bulması lazım. Bu da AK Parti’dir.

İşte şuanda seçimlerden bu yana İstanbul’da çivi çakılmıyor çivi. Ağaç dikilmiyor, İstanbul artık garip. 2023’le birlikte yeniden bir doğuşu, yeniden bir dirilişi başta İstanbul olmak üzere kazanmamız ve kazandırmamız lazım.”

‘İstanbul seçimi’ni unutamadı

Binali Yıldırım da, kaybedilen İstanbul seçimi üzerine “Tabi ki hiçbir zaman seçim kaybetmek, gündemimizde olmadı ancak oradan da çıkaracağımız ders vardır” dedi.

Kadınlar haklarını özgürce kullanmaya AK Parti ile başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 87. yıldönümü vesilesiyle yayımladığı video mesajında, “Her ne kadar kadınlarımız seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında elde etmişlerse de haklarını özgürce kullanmaya AK Parti ile başlamışlardır” dedi.

Atatürk’ün vefatından sonra 60 yıl boyunca kadınların parlamentodaki temsil oranlarının yüzde 4’ü aşamadığını belirten Erdoğan, “Ülkemize milletimize ve kadınlarımızın Kurtuluş Savaşı’nda verdiği şanlı mücadeleye asla yakışmayan bu vahim tablo ancak 2002 yılında Ak Parti’nin iktidara gelmesiyle değişmiştir” dedi.