Erdoğan, Altılı Masa’nın önerisine ‘ucube teklif’ dedi

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 1, 2022 / 11:48

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralık’ta yapacağı açıklamayla ilgili “Şimdi ayın 3’ünde açıklama yapacakmış. Bay Kemal, ayın 3’ünde biz de Şanlıurfa’dayız. Biz de oradan açıklama yapacağız” dedi.

Altılı Masa ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Biz AK Parti kurulana kadar Türkiye’de neler görmedik ki. 8 aylık hükümetler gördük, 1 yıllık hükümetler gördük. Bu koalisyonlardan bu ülkeye bir fayda gelmedi. Öyleyse unutmayın, mümin bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Biz bir daha sokulmak istemiyoruz” dedi.

Erdoğan Altılı Masa’nın anayasa değişikliği teklifi için şu ifadeleri kullandı:
“Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar. Şöyle bir gözden geçireyim dedim. Ne var? Masanın etrafındakiler artı masanın altındaki. Bunlara ne verirsek mutlu olurlar, memnun olurlar buna çalışmışlar”

Erdoğan ayrıca 5,9’luk depremin meydana geldiği Düzce’yi, “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan ettiklerini söyledi.
Togg’un açılışına “siyasi şova dönüşeceğini” söyleyerek katılmayan Kılıçdaroğlu’nun Togg fabrikasını ziyaret etmek istemesine de değinen Erdoğan, “Togg’a gelmek istediğini söylemiş ben de ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da alacaksın’ dedim. ‘O gelecekse ben gelmem’ dedi. Varank senden baya çekiniyor ya…” dedi. ifadelerini kaydetti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top