‘Erdoğan balkon konuşması yapmayacak, sarayda eşyalarını toplayacak’

‘Erdoğan balkon konuşması yapmayacak, sarayda eşyalarını toplayacak’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamalarda, gündemi değerlendirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “O akşam Allah’ın izniyle bu ülkenin ortaya koyduğu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamalarda, gündemi değerlendirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “O akşam Allah’ın izniyle bu ülkenin ortaya koyduğu iradeyle birlikte hepiniz Tayyip Erdoğan’ı balkon konuşmasına beklerken, dünya liderleri sıraya girecekler, ‘Ben de önceden tebrik etmek istiyorum’ diyecekler” yönündeki açıklamalarını anımsatan Öztunç, şunları söyledi:

“Sayın Süleyman Soylu; yine esmiş, gürlemiş, coşmuş. Hatırlarsanız en son yaptığı bir konuşmada diyordu ki, ‘Temmuz ayında göreceksiniz, Türkiye uçacak’ diyordu. ‘Ekonomi düzelecek’ diyordu. Bir temmuz geçti, ikinci temmuz geldi, hala düzelme yok. Klasik Süleyman Soylu, üfürüyor.

Şimdi demiş ki, ‘2023’te Cumhurbaşkanı balkon konuşması yapacak, yabancı liderler sıraya girecek tebrik etmek için’ demiş. Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. O günler geçti, Süleyman Soylu. Artık balkon konuşması falan yapma şansınız kalmadı. Bu millet size balkon konuşması yaptırmayacak. Muhtemelen seçim akşamı Tayyip Erdoğan, balkon konuşması yapmayacak. Ama muhtemelen, sarayda eşyalarını topluyor olacak. Özel eşyalarını toplayacak. Çünkü cumhurbaşkanı seçilemeyecek ve o görevden ayrılmak zorunda kalacak.

‘SAYIN ŞENTOP, BİR AN EVVEL MECLİS’İ TOPLANTIYA ÇAĞIRSIN’
Hekimler ve sağlık çalışanlara yönelik şiddetin giderek arttığına dikkat çeken Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir doktorumuz, hunharca katledildi. Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. TBMM’nin bir an önce toplanması gerekiyor. Doktorlara şiddetle ilgili daha sert önlemlerin alınması için kanunun çıkartılması gerekiyor. TBMM’yi bir kez daha toplantıya çağırıyoruz. Bunun için Sayın Şentop bir an evvel, Meclis’i toplantıya çağırsın diyoruz.”

'25 YILIN HESABINI VEREMİYORLAR, 3 YILLIK BELEDİYE BAŞKANINA HESAP SORUYORLAR'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularına da yanıt verdi. İstanbul’da meydana gelen sel felaketi ile ilgili soru üzerine Öztunç, şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu ile seçildiği günden bu yana uğraşıyorlar. Akşam yatarken İmamoğlu, sabah kalkıyorlar İmamoğlu. Akılları, fikirleri İmamoğlu’nda. Derdiniz Türkiye’yi mi yönetmek, İstanbul’u mu yönetmek… Seçimin yaşattığı travmayı hala atlatamamışlar. Bırakın da insanlar görevini yapsınlar, huzur içerisinde. 25 yıl boyunca İstanbul’u yöneteceksin, herhangi bir altyapı yapmayacaksın, herhangi bir çalışma yapmayacaksın. Sadece dernekler üzerinden, vakıflar üzerinden millete para vereceksin. İmamoğlu, şimdi düzeltmeye çalışırken, İmamoğlu altyapı yaparken; yağmurdan dolayı İmamoğlu’nu suçlayacaksın. 25 yıl yönetenin suçu yok mu? 25 yıl AK Parti yönetti, Tayyip Erdoğan başta olmak üzere. Hiçbir iş yapmadılar. 25 yılın hesabını vermiyorlar, üç yıllık belediye başkanına hesap soruyorlar. İstanbul’da selden, insanların araç içerisinde öldüğü günleri hatırlıyoruz, AK Parti dönemini. Önce onların hesabını vermeye devam etsinler.”