Erdoğan: Biden bir araya gelme arzusunu ifade etti, biz de olabilir dedik

Erdoğan: Biden bir araya gelme arzusunu ifade etti, biz de olabilir dedik
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün sabah telefon görüşmesi yaptığı ABD Başkanı Joe Biden ile Madrid’de yüz yüze görüşme konusunda randevulaştı. Erdoğan, “Bu sabah Sayın Biden ile de bir görüşme yaptık. Bu akşam veya...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün sabah telefon görüşmesi yaptığı ABD Başkanı Joe Biden ile Madrid’de yüz yüze görüşme konusunda randevulaştı. Erdoğan, “Bu sabah Sayın Biden ile de bir görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti, biz de ‘olabilir’ dedik” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, İspanya’ya yapacağı ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

İŞİNİZ GÜCÜNÜZ S-400
“Biz kuru laf istemiyoruz, netice istiyoruz. Artık biz orta sahada top çevirmekten bıktık. Şu an itibariyle de bunlar hep laf üretiyorlar, konuşuyorlar. Bir taraftan bakıyorsunuz 5 artı 4, 9 tane Amerikan üssü Yunanistan’da kuruluyor. Peki bunu niye kurdunuz, neye karşı kurdunuz? Verdikleri cevap; ‘Rusya’ya karşı.’ Ne yaptınız Rusya’ya karşı kurdunuz da? İşiniz gücünüz S-400. ‘S-400 aşağı, S-400 yukarı’, hep laf. ABD ile en önemli görüşme F-16 meselesi; şu anda hala masada, ortada yine bir oyalama taktiği gidiyor.

İkili bir görüşmeyi benim Miçotakis ile yapmam mümkün değil, bunu açıkladım. Sizler demek ki bizi iyi takip etmiyorsunuz. Artık Yunanistan ile yüksek düzeyli stratejik konsey diye bir toplantı yapılması mümkün değil, bitti o iş. Şimdi bunu bitirmiş bir lider kalkıp da Miçotakis›in oradaki talebine evet diyebilir mi? Hayır, bitti o iş, o kapıyı kapattık. Bundan sonra kendilerine çekidüzen verecekler. Çekidüzen vermeleri halinde hangi düzeyde bu tür görüşmeler yapılır, yapılmaz onu ondan sonra planlar, yol haritamızı çizeriz.

TIR DOLUSU SİLAHLAR AMERİKA’DAN GELDİ
Kolay değil 70 yıl ve NATO içinde Türkiye ilk 5’in içinde yer alan bir ülke, her yönüyle. Bu gücünü NATO için bugüne kadar istikrarlı bir şekilde kullanmıştır, hiç taviz vermeden. Şimdi bundan sonraki süreçte de bu tavizsiz yürüyüşümüzü aynı şekilde devam ettirme kararlılığındayız. Bugün de yine NATO Liderler Zirvesi›nde bugüne kadar yapılanlar, Türkiye›ye yapılanlara karşı, özellikle bu beşinci madde gündeme getirilmek suretiyle peki siz bütün bu terörle mücadelede binlerce tır araç, gereç, silah, Türkiye›deki özellikle güneyde veya Türkiye içindeki bu teröristlere bunlar verildiği halde acaba NATO burada ne yaptı? En ufak bir müdahale bunlara karşı yaptı mı? NATO›nun bir numaralı ülkesi Amerika. Tırlar dolusu silahlar Amerika›dan geldi. Görüşmemizde kendisine (Biden) bunları yine söyleyeceğim.”