“Erdoğan, çıkarları için avantaj sağlamak istiyor”

“Erdoğan, çıkarları için avantaj sağlamak istiyor”
ABD’nin Suriye’deki son büyükelçisi olarak tanınan ve Türkiye kamuoyunun da yakından tanıdığı diplomat Robert Ford, Arap medyası için bir analiz yazdı.Ford, geçen hafta Suriye’nin bazı bölgelerinde Esad hükümetiyle Türkiye...

ABD’nin Suriye’deki son büyükelçisi olarak tanınan ve Türkiye kamuoyunun da yakından tanıdığı diplomat Robert Ford, Arap medyası için bir analiz yazdı.

Ford, geçen hafta Suriye’nin bazı bölgelerinde Esad hükümetiyle Türkiye arasındaki yakınlaşmaya karşı bazı tepkiler ve gösteriler olduğunu anımsattı. Ford, “Belki çok şüpheciyim ve Suriye’de çalışırken hatalarım da olmuştu ama yanıtım kısa: İki ülke arasındaki yakınlaşma, seçim yılındaki Türkler arasında bir siyasi oyun ve burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın amacı Türkiye’nin kritik çıkarlarında biraz daha avantaj sağlamak” dedi.

“ESAD, ERDOĞAN’I SEVMİYOR”
Arap medyasında yayınlanan makalede, “Esad, Erdoğan’ı sevmiyor ve ona güvenmiyor. Ruslar Esad’a ilerlemeyi kabul etmesi için baskı yapıyor ve Esad onlardan bir ödül bekleyecektir. Birleşik Arap Emirlikleri’nin dışişleri bakanı Şam’ı ziyaret etti ve belki de Esad’ın bu görüşmeyi kabul etmesi konusunda ikna etmeye çalıştı” ifadesi yer aldı.