Erdoğan da şikayetçi ama sadece su zammından

Erdoğan da şikayetçi ama sadece su zammından
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Cuma namazı sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık için "teröristin teki" ifadelerini kullanarak, "dokunulmazlığı kalktıktan sonra da ceza davaları...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Cuma namazı sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık için "teröristin teki" ifadelerini kullanarak, "dokunulmazlığı kalktıktan sonra da ceza davaları arkasından gelecektir" dedi. Erdoğan bu konuda şunları söyledi:

"Bu zat zaten teröristin tekidir. Nasıl olduysa bir vekil olma şansını yakaladı. Şu anda da bu ifadeleri kullanıyor. Hukuk devletinin içinde teröristlerin yaklaşım tarzıyla bir yaklaşım içinde. Soyadı 'Şık' ama kendisi neye benziyor bilmiyorum. Onun gücü ne AK Parti’yi kapatmaya yeter ne bizleri mahkum etmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın. Birçok terör örgütlerinin içinde yer almış bir kişidir. Dokunulmazlığı kalktıktan sonra ceza davaları arkasından gelecektir.”

YARGI KİMİN TERÖRİST KİMİN ÇETE LİDERİ OLDUĞUNU KARAR VERECEK

Ahmet Şık ise Erdoğan'a yanıtını Twitter üzerinden şu sözlerle verdi:

"İktidarınız sona erip memlekete hukuk geldiğinde, menfaatini değil hukukun haysiyetini önemseyen şimdiki gibi kuklaya çevirdiklerinize benzemeyen yargı mensupları kimin terörist kimin çete lideri olduğuna karar verecek. O zaman konuşuruz bu konuyu."

POLEMİK NASIL BAŞLADI?

Polemik, Ahmet Şık'ın Medyascope kanalında ise AK Parti için “AKP’ye MHP’ye bırakmayacağız bu muhalefeti. Onlar darmaduman olacaklar. Hepsi suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacak yapıdan bahsediyoruz. AKP bir siyasi parti muamelesi görmeyecek bu dönem kapanırsa. AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak. Siyasî parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler” ifadelerini kullanmasıyla başladı.

Bu konuşmasının ardından AK Parti avukatları partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu iddiasıyla Şık hakkında 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu'na ‘KHK’ tepkisi: Böyle bir yetkisi yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK ile kamudaki görevlerinden ihraç edilenlerin göreve iade edileceğine yönelik sözlerini de değerlendirdi:

“Her şeyden önce Bay Kemal kendini buğday ambarında zannediyor. Herhangi bir gücü yok. Kazanılmış kendisine milletin verdiği yetki yok. Ama o durmadan yalan üstüne yalanlarına devam ediyor. Türkiye, bir hukuk devleti. Siz ne zaman yargı oldunuz da yargı haklarını kullanıyorsunuz? Böyle bir yetkin olmadığına göre, bu milleti ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değildir. KHK ile bir şeyler bekleyen vatandaşı aldatmak, kandırmak...”