‘Erdoğan ders almıyor’

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 11, 2020 / 07:02

Koronavirüs salgını sonrası gerçekleşen ilk grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın krizi yönetemediği eleştirisinde bulundu. Akşener, “Sayın Erdoğan ve ekibi hatalarından ders almıyor” dedi.
Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu ve Sağlık Bakanı Koca’nın basın üzerinden haberleştiğini söyleyen Akşener, İYİ Parti’nin reddedilen Ayasofya önergesine ilişkin olarak, “AKP ret oyu verdi. MHP ve HDP çekimser kaldı ve önergemiz reddedildi. İnsana böyle ayna tutarlar. Bu utanç size yeter” ifadelerini kullandı. Akşener’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:
“Salgında yeni bir döneme girdik. Sayın Erdoğan ve ekibi hatalarından ders almıyor. Geçen hafta sokağa çıkabilme, çıkamama tekrar çıkamama komedisine hep birlikte şahit olduk.
Birçok konuda öneriler sunuyoruz, şöyle yaparsanız daha iyi olur diyoruz. Onların akıllarında Hazine ve Maliye Bakanı’na damat demem kalıyor. Kendisi söyledi en önemli meziyeti damat olmayı. Benim damada damat demem neden sorun oluyor. Çiçek Abbas’da İlyas Salman’ın dediği gibi: Mesela ne diyem Mahmut mu diyem.
Biz bu topraklar için on binlerce şehit verdik. Bu, şehitlere ödeyeceğimiz borcumuzdur. Sayın Erdoğan, bu düzende memleketin uçuruma sürüklendiğini anla artık. İstiklal harbiimiz sonrasında bu dönüşümleri gerçekleştirmekte geri kaldık dedi. Sayın Erdoğan Atatürk kompklesinden sıyrıl artık. O Atatürk, 1929 buhranına rağmen, kağıt fabrikalarını, uçak fabrikası kurdu. 15 yılda sen ne yaptın Sayın Erdoğan, bunların hepsini sattın. Atatürk’ün yapmadığı ne yaptın sayın Erdoğan. Yerli sermaye Türkiye’den kaçıyor. Damadın ekrana çıkıp nepotizmin bayrağı gibi sallandığı için vatandaş iş bulamıyor.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top