"Erdoğan devlet imkanıyla miting yapacak"

"Erdoğan devlet imkanıyla miting yapacak"
DEVA Partili Yeneroğlu, Cumhur İttifakı’nın Meclise getirdiği ve ittifakların önünü kapatan seçim kanunu teklifine, “İttifak sisteminin içini boşaltıyorlar ve ittifak içerisindeki oyların ittifaka yaramasının önüne geçiyorlar....

DEVA Partili Yeneroğlu, Cumhur İttifakı’nın Meclise getirdiği ve ittifakların önünü kapatan seçim kanunu teklifine, “İttifak sisteminin içini boşaltıyorlar ve ittifak içerisindeki oyların ittifaka yaramasının önüne geçiyorlar. Partili Cumhurbaşkanının devlet imkânlarıyla seçim mitingleri yapabilmesini de Anayasa’ya aykırı bir biçimde kanunlaştırıyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, seçim kanunlarında değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hakkında TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
Yeneroğlu şunları söyledi: “Milletin gönlünden düştüklerini ve mevcut seçim sisteminin artık kendi aleyhlerine işlediğini gördükleri için ittifak sisteminin içini boşaltıyorlar ve ittifak içerisindeki oyların ittifaka yaramasının önüne geçiyorlar.

AK Parti, tabanındaki erimeyi durdurabilmek ve rakip olarak gördüğü DEVA Partisi’nin önünü kesmek için kendince nokta atışı engeller oluşturmaya çalışıyor. Halbuki bunlar beyhude çabalar… Sayın Erdoğan’ın AK Parti’nin kuruluşundan 21 yıl sonra geldiği nokta işte bu. Hukukun üstünlüğü, herkesin özgürlüğü ve refahı diye yolan çıkan hareket, kişisel hırslara kurban edildi ve kural tanımaz otoriter yönetim tarzı ülkeyi hukuksuzluklar ve yoksulluklar ülkesi hâline getirdi.”