Erdoğan eleştirdi: Tek davul 6 tokmak

Erdoğan eleştirdi: Tek davul 6 tokmak
AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak” açıklaması üzerinden...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak” açıklaması üzerinden Altılı Masa’ya yüklendi.

HDP’nin Doğu ve Güneydoğu’da en yakın rakiplerine büyük oranda oylarla fark atarak seçilmiş belediye başkanlarının neredeyse hepsini görevden alarak kayyım atayan AKP lideri Erdoğan, “ülkeyi kararnamelerle yöneterek TBMM’yi devre dışı bırakmakla” eleştiren Altılı Masa’yı “6’lı kayyım” olmakla suçladı. Ayrıca, başkanlık sisteminden güçlendirilmiş parlamenter sistemine dönme vaadini de “sivil darbe girişimi” olarak değerlendirdi.

“6 KAPTAN 1 GEMİYİ BATIRIR”
“Herkes bir aday ismi beklerken masadan çıka çıka ülkeyi 6 kişi yönetecekleri kararı çıktı. Kardeşlerim, 6 kaptan 1 gemiyi batırır. Oyu millet verecek, ülkeyi 6 kayyum yönetecek!” diyen Erdoğan, “Uzaktan kumandayla hareket edecek bir cumhurbaşkanı adayına oy verin demek milletin aklıyla alay etmek demektir. 85 milyon yerine Altılı Masa’daki genel başkanlara hizmet edecek bir kuklayı aday diye millete dayatmak kibrin ve bencilliğin dik alasıdır” diye konuştu.

Erdoğan, “Mutabakata vardık dedikleri bu sistem mevcut anayasamıza alenen aykırıdır. Anayasanın vermediği bir yetkiyi kullanmaya çalışmanın adı demokrasi değil sivil darbe teşebbüsüdür” dedi.

“Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması” programında konuşan Erdoğan ayrıca esnafa da yeni destek açıkladı. Erdoğan, “Esnafımızın çok büyük teveccüh gösterdiği bu destek paketinin limitini 50 milyar lira ilave ile toplamda 150 milyar liraya çıkarıyoruz” dedi.