Erdoğan eleştirili Reuters ilanına TRT’den misilleme

Erdoğan eleştirili Reuters ilanına TRT’den misilleme
Uluslararası haber ajansı Reuters, yayınladığı bir iş ilanı ile sosyal medyada gündem olurken AKP iktidarının tepkisini çekti.Reuters haber ajansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Lirası’nın aldığı darbeler...

Uluslararası haber ajansı Reuters, yayınladığı bir iş ilanı ile sosyal medyada gündem olurken AKP iktidarının tepkisini çekti.
Reuters haber ajansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Lirası’nın aldığı darbeler ile ilgili “derinlemesine kurumsal hikayeler” yazabilecek birisi için iş ilanı yayınladı. Reuters’ın ilanına TRT World’den benzer tonda misilleme geldi.

Reuters ilanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’yi modern, laik geleneklerden uzaklaştırdığına dair cümleler de yer aldı, şu ifadeler kullanıldı:
“Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye’yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya’dan Kuzey Afrika’ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü.
Erdoğan’ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL’nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlarma becerilerine sahip birine ihtiyacımız var”

TRT MİSİLLEMESİ
Bu ilan sonrasında Londra’da muhabir aradığına dair bir iş ilanına çıkan TRT World ise Reuters’in ilanına göndermeler yaptı.
TRT World Londra’daki muhabir ilanında, İngiltere’deki siyasi istikrarsızlığa, ekonomik sorunlara ve bu ülkenin 21. yüzyılda hâlâ Kraliyet ile yönetilmesine dikkat çekti.

ALTUN’DAN “GERÇEKLER” HATIRLATMASI
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Reuters’ın Türkiye ofisi için verdiği iş ilanına yönelik açıklama yaptı:
“Reuters gerçeklerden uzaklaşmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde Türkiye’de ne olduğuna dair taraflı bir bakış açısı benimsemiş görünüyor. Reuters’ın ilanındaki ifadeler sadece bir propaganda broşüründe kulağa mantıklı gelebilirdi. Ama buna asla gazetecilik denmez. Bir medya kuruluşu, ne olup bittiğine dair önyargılarını haberin ana hattı olarak kullanmadan önce, sahadaki gazetecilerine gerçekleri sormalıdır. Reuters, bu ilandaki cümleleri, bağlı olduğunu iddia ettiği ‘bağımsızlık, dürüstlük, tarafsızlık ve güvenilirlik’ şeklindeki gazetecilik ilkeleriyle karşılaştırsa iyi olur.”